İhh'dan Suriye Ve Gazze'ye Yardım Çağrısı

İhh'dan Suriye Ve Gazze'ye Yardım Çağrısı

ANKARA (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Çubuk Şubesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde oluşturulan Çubuk Yardım Platformu, Suriye ve Gazze’ye yönelik yeni insani yardım...

ANKARA (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Çubuk Şubesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde oluşturulan Çubuk Yardım Platformu, Suriye ve Gazze’ye yönelik yeni insani yardım kampanyası başlattı.

Platform tarafından, Atatürk Parkı'nda kurulan stantta Suriye ve Gazze’ye yönelik yeni insani yardım kampanyası başlatıldı. Ayrıca parkta oluşturulan fotoğraf sergisiyle Suriye ve Gazze’de yaşanan insanlık dramı anlatılmaya çalışılıyor.

Suriye'deki iç savaş ve İsrail’in Gazze’deki zulmü sonucunda muhtaç duruma gelenlere yardım etmenin insani bir vazife olduğunu söyleyen İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çubuk Şube Başkanı Abdulhamit Ateş, kardeşlik hakkı için insani yardım kampanyasının başladığını bildirdi.

Sadece gıda ve maddi yardımları kabul ettiklerini söyleyen Ateş, Suriye ve Gazze’deki insanlık dramına kayıtsız kalmayarak tüm ilçe halkını destek olmaya davet ettiklerini belirtti.

İHH tarafından Türkiye genelinde başlatılan kampanyaların Çubuk'ta da sürdürüldüğünü ifade eden Ateş, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere daha önce Suriye'deki kardeşlerimiz için 4 tır dolusu gıda ve giyimden oluşan malzemeyi göndermiştik. İnşallah ramazan ayı nedeniyle bir tır daha malzemeyi önümüzdeki hafta göndermeyi planlıyoruz. Biz Gazze için sadece nakdi yardımları kabul ediyoruz. Şimdiye kadar Filistinli muhtaçlara değişik vesilelerle yardımlar yapıldı ancak Gazze’de yaşanan dram sebebiyle acil yardım kampanyası başlattık. Tüm Çubukluların yaşanan drama duyarlı olması ve Gazzeli kardeşlerimizi yalnız bırakmamamız gerekmektedir. Burada toplanan yardımlar ilaç ve gıda yardımları olarak Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu kampanyada gıda ve nakdi yardımları kabul ediyoruz. Tüm ilçe halkımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.