İHH-AYDER Somalide su kuyusu açıyor

İHH-AYDER Somalide su kuyusu açıyor

Dünyada her gün 4 bin 900 çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor

Dünyada her gün 4 bin 900 çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. Bu ölümlerin önemli bir kısmı Afrika’da yaşanıyor. Derneğimiz kara kıtanın susuzluk problemini çözmek için su kuyuları projelerine devam ediyor. Dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her gün 4 bin 900, her yıl 1.8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hâkim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan ülkelerde, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele ediyor. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ve kuraklık fakir halkın direncini iyiden iyiye azaltıyor. İnsanlar suya ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol kat ediyor. Ulaşılan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olurken, binlerce insanın hayatını yitirmesine neden oluyor.

İHH AYDER ise kara kıtanın susuzluk problemini çözmek için su kuyuları açmaya devam ediyor. Konyalı bağışcılar tarafından alınan su sondaj makinelerini geçtiğimiz yılın ekim ayında Mogadişu’ya bir gemi ile gönderen İHH AYDER su kuyusu çalışmalarına başlamıştı. Afrika ülkelerinde, su kuyusu projelerinin açılma süresi 3 ay ile 6 ay arasında değişiyor. Projeler, başlandığı ve devam ettiği süre içerisinde İHH-AYDER ekipleri tarafından düzenli olarak takip ediliyor. İHH-AYDER, 2011 yılında Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu’da su kuyuları açarak binlerce insanın temiz içme ve kullanma suyuna kavuşmasını sağladı. İHH-AYDER, bugüne kadar Somali, Sudan, Etiyopya, Burkina Faso, Kamerun, Sierra Leone, Keşmir, Bangladeş, Çad, Moğolistan, Gürcüstan ve Afganistan’da su kuyuları açtı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.