İcralık dosyalarda dikkat çeken Konya detayı!

İcralık dosyalarda dikkat çeken Konya detayı!

Konya'da icra daireleri, faturalarını ve kirasını ödeyemeyen insanların dosyasıyla doldu. İcra Avukatı Yavuz Akdeniz, “Son zamlarla birlikte icra dosyalarının daha da artacağını öngörüyoruz” dedi 

Vatandaşın alım gücü düşüyor, hayat pahalılığı da her geçen gün artıyor. Konya'da da icralık dosya sayısında gözle görülür oranda bir artış oldu. İcra dosyaları ise genelde kredi kartı borçları, ödenemeyen faturalar ve kira borçlarından oluştu.  Son dönemde elektrik ve doğal gaza gelen yeni ve afaki zamlarla birlikte; icralık dosya sayısının artacağı, vatandaşın faturalarını ödeme konusunda zorluk yaşayacağı ve icralık olacağı avukatlar tarafından öngörüldü. 

PEŞİN PARA YOK HARCAMALAR KREDİ KARTINDAN

İcra Avukatı Yavuz Akdeniz, konu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Akdeniz, “İnsanlar önceden lüks tüketimden ötürü kredi kartından borçlanırdı” dedi. Bugün durumun tam tersi olduğunu aktaran Akdeniz, “Bugün insanlarda para yok. Vatandaş, mutfak masrafını karşılayabilmek, çocuğunun okul ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartına yükleniyor. Peşin parası olmayan çoğu vatandaş, kredi kartıyla zorunlu ihtiyaçlarını gideriyor. Sonra ne oluyor? Ya kartının borcunun asgari ödemesini yapabiliyor ya da borçtan dolayı icralık oluyor. Tüketici kredilerinin borçlarından ötürü icralık olan çok vatandaş var. Bankalar da krediyi yüzdürüyor. Gelecek ayların parası, vatandaşlar tarafından bugünden tüketiliyor” şeklinde konuştu. 

SORUNLAR SON DÖNEMDE HIZLA ARTTI

 “Faturalarını ve kirasını ödeyemeyen vatandaşların icra dosyası her geçen gün artıyor” diyen Akdeniz, “Maalesef insanlar faturalarını ödeyemiyor. Yıllardır olan bir şeydi bu ancak son dönemlerde daha da arttı” ifadelerini kullandı.  

EV SAHİBİ KİRACIDAN, KİRACI DA EV SAHİBİNDEN ŞİKAYETÇİ!

Geçen yıl bin lira olar bir doğal faturasının bu yıl 2 bin lira geleceğini vurgulayan İcra Avukatı Yavuz Akdeniz, sözlerini şöyle tamamladı: “Asgari ücret 5 bin 500 TL. Ne olacak? Mağduriyet artacak. İcra dairelerinin önemli yükünü fatura borçları ve kiralar oluşturuyor. Ayrıca kiracılar, ev sahipleri oluşturuyor. Kiracılar, ev sahipleri arıyor. Her iki taraf da mağdur. Ev sahibi 'Çocuğum üniversite kazandı. Yurt parası ödeyeceğim. O yüzden kirayı yükselttim' diyor. Kiracı da 'Asgari ücretle çalışıyorum. Bu kirayı nasıl ödeyeyim. Şikayetçiyim' diyor. İş, içinden çıkılmaz bir halde. Almanya, vatandaşına destek veriyor. Destek açıklanıyor. Biz de? Hani Almanya bizi kıskanıyordu? Mağduriyet gerçekten fazla. Gidişat, iyi bir gidişat değil.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.