İçişleri Bakanı Ala’dan Büyükelçilere: Kara Propagandalara Fırsat Vermeyelim

İçişleri Bakanı Ala’dan Büyükelçilere: Kara Propagandalara Fırsat Vermeyelim

İçişleri Bakanı Ala büyükelçilere ‘‘Hak etmediğimiz bir biçimde gelişmeler yaşanırken yapılan kara propagandalara kesinlikle fırsat vermeyelim.

İçişleri Bakanı Ala büyükelçilere ‘‘Hak etmediğimiz bir biçimde gelişmeler yaşanırken yapılan kara propagandalara kesinlikle fırsat vermeyelim.’’ dedi.

VI. Büyükelçiler Konferansı'nın dördüncü gününde İçişleri Bakanı Efkan Ala büyükelçilerle bir araya geldi. Ev sahibi konumundaki Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ala’nın özellikle Diyarbakır Valiliği döneminde 'devletin şefkat ile birlikte kudret yüzünü gösterdiğinden' söz etti. Dışişleri Bakanlığı olarak İçişleri Bakanlığı ile birçok kritik konularda birlikte çalıştıklarını anlattı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise yurtdışında görev yapan 120 civarındaki büyükelçiye yaptığı konuşmada, çözüm sürecinden söz ederek Türkiye’nin hedeflerinin yurtdışında iyi anlatılması gerektiğini vurguladı. ‘Çoktan çözüp arkasında bırakması gereken bir sorun’ olarak tabir ettiği terör sorunu için İçişleri Bakanı Ala, ‘‘Türkiye son yıllarda kendisine çok bedeller ödetmiş olan bir sorunu ciddi bir biçimde ele alarak bunun üstesinden gelmeye çalışıyor. Türkiye bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğine karar verdi ve bu yönde adımlar atmaya başladı. Türkiye ne zaman kendiliğinden harekete geçerek sorunlarını çözmeye çalışsa çeşitli odaklar harekete geçerek bunu engellemeye çalışıyorlar.’’ şeklinde konuştu.

Sürekli dışardan müdahale var diyerek sorunların üstüne gitmemeyi benimsemediklerini ifade eden Ala, ‘‘Çözüm süreci boyunca sizlerden ricam, Türkiye’deki demokratikleşmeyi, olup biteni uluslararası dezenformasyonu giderici ciddi girişimlerde bulunmanızı bekliyoruz. Sizlere bu alanda çok iş düşüyor. Bizden ihtiyaç duyduğunuz bilgileri lütfen isteyin. Yurtdışında, sizler de oralarda politikalarımızı içselleştirilmiş biçimde bulunduğunuz ülkelerde anlatınız.’’ dedi.

Dış ve iç kamuoyunu önemsediklerini kaydeden İçişleri Bakanı Ala, ‘‘Hak etmediğimiz bir biçimde, tersine çok iyi gelişmelerin olduğu dönemlerde kara progragandalara kesinlikle fırsat vermeyelim. Türkiye ne zaman ki dünyadaki gelişmelerden pay alabilecek çok ciddi inisiyatifler alıyorsa o zaman demokrasimize, milli iradeye yönelik bir takım demokrasi açığından yararlanarak çeşitli saldırıları birlikte yaşıyoruz. Çeşitli, dilim varmıyor ama darbe girişimlerini sürekli bir arada yaşıyoruz. Bunu bertaraf etmenin yolu doğru enformasyondur. Uluslararası toplumu doğru bilgilendirmedir.’’ şeklinde konuştu.

"Bir demokrasiye saldırı varsa onun çaresi daha fazla demokrasidir" diyen Ala, büyükelçilere bu süreçte çok önemli görevler düştüğünü anlattı. Ala, ‘‘İçinde bulunduğumuz zaman dilini Türkiye özelinde Dış ve İçişleri Bakanlığı arasında ciddi bir işbirliğini zorunlu kılmaktadır. Türkiye ortaya koyduğu vizyonla bulunduğu bölgede değil, dünyanın genelinde izlenmeye değer bir konum almıştır. Biz ne yaptıklarımızla değil, neleri yapamadığımızla ölçeceğiz. Türkiye’yi ne ilgilendiriyorsa bunun tamamının sorumluluğu dışarda sizin (büyükelçiler) içerde valilerindir. Bu iki görev adı üstünde istisnai görevlerdir. Sizin ilgilenmeyeceğiniz hiçbir alan olamaz. Siz, size ulaşmış hiçbir konuda ‘bu benim işim değil’ diyemezsiniz.’’ sözlerine yer verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.