İçerik Yönetim Sistemi Nedir ve Bu Sistemin Avantajları Nelerdir?

İçerik Yönetim Sistemi Nedir ve Bu Sistemin Avantajları Nelerdir?

Gelişen teknolojinin biz insanlara sunduğu en büyük hizmetlerden biri internet platformudur.

Gelişen teknolojinin biz insanlara sunduğu en büyük hizmetlerden biri internet platformudur. Önceleri zor olan rakiplerden sıyrılıp adını duyurma durumu, internet platformunun gelişmesi ile hemen hemen tarihe karışan bir durum haline gelmiştir. Öyle ki hizmet sunduğumuz sektör dâhilinde ihtiyacımız olan bilgilere anında ulaşabiliyor olmamız ve sunduğumuz hizmetler doğrultusunda bir web sitesi sahibine sahip olmamız bizi sektörde ki diğer rakiplerimize göre bir adım ileride olmamızı sağlamaktadır. Ancak sadece web sitesi sahibi olmak bu gelişimin tamamlanması için gerekli olan tek kural değildir. Sahip olunan web sitelerinin geliştirilmesi ve verilen hizmetler doğrultusunda iyileştirilmesi daha iyi bir hizmet ve daha çok kar payı için gerekli olan faktörlerin başında yer almaktadır.

Bu noktada içerik yönetim sistemi yani bilinen adı ile ’ler bizlerin yardımına koşan sistemlerdir. İçerik yönetim sisteminin özellikle son yıllarda gelişmesi ile web siteleri kullanıcılarına tam da olması gerektiği gibi hizmet etmektedir. Özellikle çok ekranlarda iş yapmak zorunda kalan kişi ve kuruluşlar için içerik yönetimi sistemi oldukça büyük faydalar sağlamaktadır. Bu sistem birden çok ekranda yapılması gereken işleri tek bir ekran içerisinde toplamaktadır ya da birden çok ekranda bulunan aynı başlık altına girilmesi gereken bilgilerin ayrı ayrı girilmesi sıkıntısını ortadan kaldırmaktadır. Yani bu sistem sayesinden birden çok ekrana aynı bilginin tek tek girilmesine gerek yoktur. Sistem kendiliğinden bir ekrana girilen bilgiyi aynı içeriğe sahip olan diğer bir ekrana otomatik olarak aktarmaktadır.

İçerik yönetim sisteminin henüz gelişmediği eski zamanlarda ekranlar üzerinden işlem yapmak hem çok karmaşık hem de zaman alan bir durumdu. Ancak kişilerin ya da kurumların müşterileri ile daha iyi bir diyaloğun kurulabilmesi ve sundukları hizmetlerin daha hızlı bir şekilde işlemesi için hizmet veren bir sektördür. Bu ürün sayesinde hem zamandan tasarruf edilmektedir hem de maliyet düşürülmektedir. Zamandan tasarruf ettirmesinin nedenini açıkladık. Peki, içerik yönetim sistemi maliyetten nasıl düşürmektedir?

Daha eski dönemlerde kullanılan hatta içerik yönetim sistemine bugün hala sahip olmayanların kullanmaya devam ettikleri büyük ve geniş ekranların her biri tek tek ayrı bir maliyet anlamına gelmektedir. Yani örneğin, 100 ekrana sahip olan bir web sitesinde işlem yapanlar sizin bu 100 ekranın her birine ayrı bir maliyet bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi içerik yönetim sistemi bilgileri tek bir ekran altında toplamaktadır. Bu da tek bir ekran maliyeti anlamına gelmektedir. Böylelikle 100 ekrana ödediğiniz tutar ile tek bir ekrana ödediğiniz tutar arasında bir hayli fiyat farkı bulunmaktadır.

Peki, bunlar dışında içerik yönetim sisteminin ne gibi faydaları vardır?

1- İçerik yönetim sistemi web sitelerine kimin giriş yapacağını kullanıcı adı ve parolalar ile anlamaktadır. Bu özellik web sitenizin koruma altında olduğu anlamına gelmektedir.

2- İçerik yönetim sistemi yaptığınız işe göre istatistiksel bilgileri karşınıza çıkaran ekranlara sahiptir. Yani bu sistemler sayesinde isteğiniz doğrultusunda işiniz ile alakalı raporlara ulaşmanız mümkündür.

3- Web sitenizde yer alan içerikler (resim, video…) tek bir el altında toplanabilmekte ve düzenlenebilmektedir. İçerik yönetim sisteminin zamandan tasarruf ettiren bir diğer bir yönü de bu özelliktir.

4- İçerik yönetim sistemi sayesinde web siteniz daima güncellenir. Bu da arama motorlarında sürekli olarak üst sıralarda yer alacağınız anlamına gelmektedir. Günümüzde hemen bütün insanların işlerini internetten hallettiğini düşünürsek bu özellik tanınabilirlik adına oldukça fayda sağlayan bir özelliktir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.