Icc, Sırp Savaş Suçlusu Şeşely'i Serbest Bırakma Kararı Aldı

Icc, Sırp Savaş Suçlusu Şeşely'i Serbest Bırakma Kararı Aldı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Sırp savaş suçlusu Voyislav Şeşely'i geçici olarak serbest bırakma kararı aldı. Sırbistan hükümeti birkaç gün önce Şeşely'nin sağlıksal sebeplerden dolayı serbest bırakılmasını talep etmişti. Hollanda'nın...

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Sırp savaş suçlusu Voyislav Şeşely'i geçici olarak serbest bırakma kararı aldı.

Sırbistan hükümeti birkaç gün önce Şeşely'nin sağlıksal sebeplerden dolayı serbest bırakılmasını talep etmişti. Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan mahkemenin üç kişilik hakemler kurulu, “insani nedenlerinden dolayı” söz konusu talebin kabul edildiğini açıkladı.

Serbest bırakılması için Şeşely’nin mahkemenin bütün koşullarını yerine getirmeyi kabul etmesi gerektiği belirtiliyor; ancak Şeşely'in oğlu Aleksandar, mahkemenin hiçbir koşulu olmadığını söyledi.

Bağırsak kanserine yakalandıktan sonra ciğerinde metastaz tespit edilen Voyislav Şeşely’i Sırp doktorlar muayene etti. Doktorlar, Şeşely’in sağlık durumunun çok ciddi olması ve hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Sırbistan'a tedavi için gönderilmesini önerdi.

Voyislav Şeşely, Şubat 2003’de gönüllü olarak teslim oldu ve kendisine karşı yapılan savaş suçları iddianamesinin doğru olmadığını ifade etti. Uluslararası Ceza Mahkemesi’ndeki davası 2007 yılında başlayan Şeşely, savunmasını ise kendisi yapmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.