İ.H.Konyaspor  İstanbul seferinde

İ.H.Konyaspor İstanbul seferinde

Son 5 haftadır galip gelemeyen İ.H. Konyaspor yarın deplasmanda şampiyonluk kovalayan Beşiktaş’a konuk olacak. Yeşil-beyazlı ekip ilk maçı evinde tarihi bir skorla kazanmıştı.

İttifak Holding Konyaspor ile Beşiktaş ile pazar günü yapacakları karşılaşmayla beraber Süper Lig'de 39. kez rakip olacak. Yeşil-beyazlı temsilcimiz geride kalan 39 karşılaşmanın sadece 5'ini kazanırken, 12'sinde berabere aldı. 22 mücadeleyi ise kaybetti. Lig müsabakalarında Beşiktaş'ın 79 golüne, Konyaspor 37 golle karşılık verdi. İki takım arasındaki 39 Süper Lig maçının Konyaspor 14'ünde gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı. Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-011k sonuçla Konyaspor karşısında aldı. Konyaspor ise Beşiktaş karşısında ligdeki 4 galibiyetini de tek farklı skorlarla elde etti.

TARİHİ GALİBİYET

Konyaspor ilk yarıda rakibi karşısında tarihi bir galibiyete imza attı

Süper Lig’in 2. haftasında sahasında Beşiktaş ile karşılaşan Konyaspor rakibi karşısında tarihi bir galibiyete imza attı. Yeşil-beyazlı ekibin 4-1’lik galibiyetinde yeni transfer Artem Kravest 2 gol bir asist ile yıldızlaşırken Konyaspor’un diğer 2 golü ise Shengelia’dan geldi. Beşiktaş’ın tek golü ise uzatma dakikalarında Gökhan Töre’den geldi

GOL SIKINTISI YAŞIYOR

Kötü bir süreçten geçen yeşil-beyazlı ekip, Süper Lig'de oynadığı son 2 karşılaşmada da gol atamadı. Anadolu Kartalı, evinde oynadığı Antalyaspor ve Gençlerbirliği mücadelelerinde rakip fileleri havalandıramazken, net gol pozisyonuna girmekte zorlandı.Konyaspor, gol sorunu yaşamasına karşın kalesini gole kapatmayı da başardı. Özellikle kalesini gole kapatamaması nedeniyle eleştirilen temsilcimiz, son 2 maçta rakip forvetlere geçit vermedi.

5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Süper Ligde 2020-21 sezonun ikinci yarısını ilk maçına çıkan Konyaspor Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı. Yeşil-beyazlı ekip puanını 24 yapmasına rağmen küme düşme hattından uzaklaşamadı.Başarısız bir sezon geçiren ittifak Holding Konyaspor'un Süper Lig'deki galibiyet hasreti de 5 maça çıktı. Yeşil-beyazlı ekip, 5 Ocak'ta sahasında 4-3 kazandığı Galatasaray karşılaşmasının sonrasında bir daha ligde galip gelemedi. Konyaspor 5 maçlık dönemde Fatih Karagümrük, Göztepe ve Trabzonspor'a mağlup olurken, son 2 maçta sahasında Antalyaspor ve Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı.

YALÇIN VE KARTAL 5. KEZ RAKİP OLACAK

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, yarınki maçla birlikte 5. kez rakip olacak.

Türk futbolunun iki önemli ismi daha önce teknik adam olarak 4 karşılaşırken, Kartalın takımları 3 galibiyet, Sergen Yalçın'ın takımları ise 1 galibiyet aldı.

MUSA VE JEVTOVİC KADRODA YER ALACAK

Gençlerbirliği maçında sakatlanan Musa ve Jevtovic'in durumunun ciddi olmadığı öğrenildi

Gençlerbirliği maçında Milosevic'in yerine oyuna giren ancak 76.dakikada hava topu mücadelesinde rakibiyle çarpışan ve görme bozukluğu yaşayan Musa maçın ardından hastaneye kaldırılmıştı. Musa'nın durumunda ciddi bir şeyin olmadığı ve taburcu olduğu ifade edildi. Musa Çağıran dün tedbir amaçlı dinlendirilirken, bugün takımla çalışması bekleniyor. Öte yandan aynı maçta darbeye bağlı hafif kanaması oluşun Jevtovic'ten de iyi haber geldi. Durumu iyi olan ancak tedbir amaçlı dinlendirilen tecrübeli futbolcu Beşiktaş maçında sahada yer alabilecek.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.