‘Hz. Muhammed’in arzuladığı insan olalım’

‘Hz. Muhammed’in arzuladığı insan olalım’

Verenel Derneği Konya Temsilciliği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde önceki akşam Meram Konevi Kültür Merkezi’nde “Peygamberimiz (SAV) ve Aile Hayatı” konulu program düzenledi.

Ali Ramazan Dinç Hoca’nın konuştuğu programa katılım yoğun oldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Mehmet Emin Karataş, naat-ı şerif okudu.
Programın açılış konuşmasını yapan Verenel Derneği Konya Şubesi Sosyal İlişkiler Başkanı Yusuf Demirel, derneklerinin yaptığı çalışmaları anlattı. Dünya nimetlerinin, sevgi ve dostluk gibi paylaştıkça arttığını söyleyen Yusuf Demirel, “Bir nimeti, bir imkanı diğer insanlarla paylaşmak, insanı yücelten, aziz ve keremli kılan bir vasıftır. Her şeyin bir imtihan vesilesi olduğu şuurundaki insan, paylaşmayı, veren el olmayı bilendir” dedi. Dernek olarak yaptıkları faaliyetlere değinen Yusuf Demirel, yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı gibi maddi yardımların yanında, erkek ve kız öğrencilere yönelik Kur’an, hadis ve fıkıh dersleri ve kitap tahlili programları yaptıklarını belirtti. Bunun yanında öğrencilerin okul eğitimlerine de faydalı olabilmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Demirel, Arapça, edebiyat, matematik ders programları hazırladıklarının ifade etti.
Verenel Derneği Kayseri Sorumlusu Mahmut Kutlu ise Hz. Muhammed (SAV)’in Kutlu Doğumu’nun 571. yılında dünyaya gelmesi ile sınırlı olmadığını belirterek, “Peygamber Efendimiz henüz dünyaya gelmeden, kendisinin nuru dünyayı kapsamıştır. Allah hiçbir şeyi yaratmadan onun nurunu yaşatmıştır. Sapıklığın, sapkınlığın yaşandığı bir dönemde dünyaya gelen Hz. Muhammed (SAV), bu dönemde insanlığın sapkınlık kurtulup imana gelmesini sağlamıştır. Hz. Peygamber’in hayatını, onun insanlık için yaptıklarını anlatarak bitirmek mümkün değildir” dedi.
Programın son bölümünde ise Ali Ramazan Dinç Hoca, Peygamber Efendimiz’in aile hayatını anlattı. İslam edebine göre yetiştirilen çocuklara ilk olarak Allah’ın varlığı ve birliğinin öğretildiğine dikkat çeken Ali Ramazan Dinç Hoca, “Bir evladın yetişmesinde aile, okul ve çevre önemlidir. Annesi çocuğuna salat-ı selamı öğretir. Çocuk belki de Peygamberimizi rüyasında görür. Şeytan, Hz. Peygamber’in şekline giremez, onun nurunun karşısında kahrolur” dedi. Birçok insanın Hz. Muhammed’i rüyasında gördüğünü söyleyen Ali Ramazan Dinç, “Peygamberi gören insanın hayatı değişir ve tamamen Muhammedi olur. Hz. Peygamber’in özlediği, arzu ettiği insanlardan oluruz inşallah” diye konuştu.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.