Hz. Mevlana’ya coşkulu karşılama

Hz. Mevlana’ya coşkulu karşılama

Çelebi ailesinin Karaman’dan Konya’ya yaptıkları temsili yürüyüş sonrası Konya protokolünün katılımıyla karşılama töreni gerçekleştirildi

Hazreti Mevlâna ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı etkinliklerle kutlanıyor. Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çelebi ailesinin Karaman’dan Konya’ya yaptıkları yürüyüş sonrası Konya protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.

d78ba9b9-04e3-40f1-b253-d508a16ed61f.jpeg

Hz. Mevlana ve ailesinin her yıl 27 Nisan’da Karaman’dan başlatıp 3 Mayıs’ta Konya’da sona erdirdiği 7 günlük Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi. Karaman’dan gelen heyet, Mevlana Meydanı’nda Konya protokolü tarafından karşılandı.
c9ce8da6-b87c-42fb-a9ea-75c5dca1e85e.jpeg

Mevlana’nın sandukası başında Gülbang duası edildi. Karşılamanın ardından Türk Yıldızları ve Solo Türk de nefes kesen bir gösteri uçuşuna imza attı. Gösteri büyük bir beğeni aldı. Karşılama töreni, diğer yıllara göre daha fazla bir katılımla gerçekleştirildi. Selçuklu Hükümdarı Alâeddin Keykubat'ın davetiyle 796 yıl önce başşehir Konya'ya teşrif eden Hz. Mevlâna ve ailesi için Konya protokolü ayrıca sosyal medya hesaplarından mesajlar da paylaştı.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum