Hypovereinsbank 300 Şubesini Kapatacak

Hypovereinsbank 300 Şubesini Kapatacak

Almanya’da bankacılık ve finans hizmetleri veren HypoVereinsbank’ın 600 şubesinin yaklaşık yarısını kapatacağı haber verildi.

Almanya’da bankacılık ve finans hizmetleri veren HypoVereinsbank’ın 600 şubesinin yaklaşık yarısını kapatacağı haber verildi. Medyada yer alan haberlere göre İtalyan UniCredit şirketine ait banka, müşteri hizmetlerinde köklü bir değişikliğe gitmeyi hedefliyor. 2015 yılına kadar müşteriler ile iritbatın sadece yüzde 15’inin şubeler üzerinden olacağını hesaplayan HypoVereinsbank, her geçen gün daha fazla müşterisinin internet üzerinden işlemlerini yaptığını tespit etti. HypoVereinsbank’ın geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayında 1,6 milyar Euro kazanç elde ettiği bildirildi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Münih ve çevresinde hizmet veren PlusX Transporte şirketi sahibi Savaş Arslan, kendisinin de banka işlemlerini genellikle internet üzerinden yaptığını ifade etti. ’’Haftada iki defa şubeye gitsem yaklaşık 5 saat zaman kaybedeceğim.’’ şeklinde konuşan Arslan, insanların internet bankacılığı ile zaman kazanacaklarına işaret etti. Almanca ve internet kullanmasını bilmeyen vatandaşların internet bankacılığını kullanamayacakları için yine şubelere gitmek zorunda kalacaklarını sözlerine ekleyen Arslan, az şube sayısı dolayısı ile vatandaşların daha uzun süre beklmek zorunda kalabileceğine dikkat çekti.

Münih’te taksicilik yapan Harun Polat adlı vatandaş ise bankaların artık para makinalarını vatandaşların hizmetine sunduklarını ve bundan dolayı da şubelere pek ihtiaç kalmadığına parmak bastı. Polat, özellikle müterisi genç olan bankaların internet bankacılığına geçmelerinde pek sorun yaşanmayacağını kaydetti. Bankaların, şube kapatıp makinalar ve internet üzerinden hizmet vererek masrafları azaltabileceklerine dikkat çeken Polat, ’’Ancak internet her zaman güvenli olmayabilir. İnsanlar dolandırıcılığa maruz kalabilir.’’ uyarısında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.