Hüzün ve gurur birlikte yaşandı

Hüzün ve gurur birlikte yaşandı

Tarihimiz açısından önemli olan Çanakkale Zaferi, 102'nci yılında kutlanıyor. Konya Şehitliği'nde hüzün ve gurur bir arada yaşandı. Şehit ailelerinin yanı sıra vatandaşlar da Şehitlik'e akın etti

18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle şehit aileleri ve vatandaşlar Konya Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehit aileleri ve Konyalı vatandaşlar şehitlerin mezarları başına çiçek koyarak dua ettiler. Evlatlarını kaybeden şehit aileleri ve yakınları ise mezar başında dualar okurken duygulu anlar yaşandı. Şehit annelerinin ise bazılarının üstünden yıllar geçmiş olsa bile yüreklerindeki acının geçmediği görüldü.

"ANNE ÇOK ÜŞÜYORUM" SÖZLERİNİ UNUTMADIM

Oğlunu 2012 yılında kaybeden Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Geymuşule üst bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada, şehit ola Şehit Uzman Çavuş Bayram Tekin'in annesi Fatma Tekin, 5 yıl geçmesine rağmen içindeki ateşin hiç sönmediğini söyledi. Tekin, "Evlat yetiştirmek kolay değildir. Doğumundan gelişimine kadar her günü her anı  zordur. Ben de oğlumu çok zorlu şartlarda büyüttüm, okuttum ve vatanına, milletine en iyi şekilde hizmet edecek hayırlı bir evlat yetiştirdim. Oğlumun zararlı alışkanlığı yoktu, kimseye saygıda kusur etmezdi. Abisi de Şırnak'ta görev yaptı ve döndü. O da gönüllü olarak doğuya gitmek istedi. Evladım olunca aklım hep onda kalıyordu. Oğlum fırsatını bulduğu zamanlarda sürekli evi arar, halimizi hatrımızı sorar helallik almadan telefonu kapatmazdı. En son şehit olmadan 3 gün önce telefonla konuşmuştuk. Oğlum Şırnak'ta havaların çok soğuk olduğunu ve ayaklarının çok üşüdüğünü söylüyordu. Her gün çorapları kardan ıslanıyormuş. Yüreğim dayanmıyordu. Onun için üzüldüğümü anlayan oğlum yakında izine geleceğini ve aklımın onda kalmamasını söyledi. O konuşmadan 3 gün sonra ise şehit olduğu haberini aldık. Hala aklıma oğlumun söylediği, 'Anne üşüyorum' sözleri aklıma geliyor. İsterse yüzyıl geçsin aradan. Bir anne çocuğunu unur mu hiç?" ifadelerine yer verdi. 26 yaşında hayatını kaybeden Şehit Uzman Çavuş Bayram Tekin'in evli olduğu ve 1 erkek evladının olduğu bilgisi de verildi.

ŞEHİT ANNELERİNİ UNUTMAYIN ÇAĞRISI

Şehit Uzman Çavuş Bayram Tekin'in ablası Ümmü Tekin de annelerinin şehitleri anma günlerinde ya da şehitler adına düzenlenen etkinliklerde şehidin annesi Fatma Tekin'in davet edilmediğinden şikayetçi oldu. Ümmü Tekin,"Vatan uğruna canını feda eden kardeşimin annesine yeterince saygı gösterilmiyor. Şehitler adına etkinlikler, buluşmalar düzenleniyor. Fakat hiçbirisinden ne haberimiz oluyor ne de davet ediliyoruz. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını önemle rica ediyorum" şeklinde konuştu.

JAPONLAR BİZDEN DUYARLI

18 Mart sebebiyle Konya Şehitliği'ni ziyaret eden Rahim Turan şehitliğe çok farklı bir sebepten geldi. Şehitliğe 1.5 yaşındaki torunu ile birlikte gelen Turan, torununa vatan ve millet sevgisini aşılamak için torununu şehitliğe getirdiğini söyledi. Turan şunları kaydetti: "Japonlar 2. Dünya Savaşı'nda ABD'nin attığı atom bombası sonucunda Hiroşima ve Nagazaki bölgelerinde taş üstünde taş kalmamıştı. O günden sonra Japonlar daha çok çalışıp gayret ederek üst düzey medeniyete ulaştılar. İşte işin sırrı tarihi unutmamaktan geçiyor. Geçmişten ders almalıyız ki geliceğimizin mimarisi bir o kadar sağlam olsun. Ben evlatlarımı bu bilnçle yetiştirmeye çalıştım. Şimdi de aynı bilinci torunum Buğlem'e veriyorum. Ne yazık ki bunu yapan büyüklerin sayısı az. Benim tavsiyem diğer aile büyükleri de bu bilnce sahip olsunlar."

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.