Hükümetin Bakanları Tivnikli'nin Borçlarını Tahsis Etmek İçin Yarış Ediyor

Hükümetin Bakanları Tivnikli'nin Borçlarını Tahsis Etmek İçin Yarış Ediyor

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Mardin' de çiftçilerin elektrik kesintileri sebebiyle 5 gün süren eylemleri konusunda yaptıkları...

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Mardin' de çiftçilerin elektrik kesintileri sebebiyle 5 gün süren eylemleri konusunda yaptıkları incelemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Başbakan, İçişleri ve Enerji Bakanı'na gerekli bilgileri verdiklerini ifade etti.

    Çiftçilerin kişisel verilerinin özel şirkete verildiğini dile getiren Ayaydın, bunun hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Çiftçilerin elektrik parası ödemediği bilgisinin yanlış olduğunu belirten Ayaydın, çiftçilerin kullanmadıkları elektrik enerjisinin parasını vermek istemediklerini ifade ederek düzenleme yapılmasını istedi.

    "Çiftçiler ne kullanıyorsam onun parasını vereyim diyor. Kullanmadığı elektrik parasını neden versin." diyen Ayaydın, çözüm sürecinde yavaş yavaş barışa giden o yolda yeniden çözümsüzlük başlayacağına dikkat çekti. Çiftçilerin çok zor durumda olduğunu vurgulayan Ayaydın, CHP olarak ülkede barış ve huzurun olmasını istediklerini ancak ne konuşulduğunu bilmediklerini söyledi.

    Devletin resmi organları, çiftçi kayıt sisteminde hukuka aykırı bir şekilde devletin kurumlarının özel bilgileri şirkete aktarılmasının son derece yanlış olduğunu ifade etti. Adli yıl açılışının kaldırılması girişimiyle ilgili Ayaydın, "İktidar memnun olmadığı kurumları resmi kurum olmaktan bile çıkarırsa şaşırmam." diye konuştu.

    Cumhurbaşkanının yeni Başbakanlık binasını kullanmasına ilişkin ise Ayaydın, "Bizim için süpriz olmadı, bekliyorduk." ifadelerini kullandı. IŞİD'in insanlık dışı hareket ettiğini dile getiren Ayaydın, terör örgütünün her yerde terör örgütü olduğunu kaydetti. Terör örgütü IŞİD'e karşı bütün dünya ülkelerinin aynı tepkiyi göstermesi gerektiğini belirten Ayaydın, Musul konsolosluğu çalışanlarının halen rehin olduğunu ifade ederek uzun süredir haber alınamadığını kaydetti. "Hükümet bunu unutmuşa benziyor." diyen Ayaydın, iktidarın bu konuda sorumluluğu olduğunu kaydetti.

    TİVNİKLİ'ye ait DEDAŞ şirketinin borçlarını tahsis etmek için hükümetin bakanlarının birbirleriyle yarış ettiğini anlatan Ayaydın, o kadar önemli ki birinci önceliği haline geldiğini vurguladı. Davutoğlu başkanlığındaki 62. Hükümet'in ilk icraatının vatandaşların sorunlarını çözmek olması gerektiğini dile getiren Ayaydın, hükümetin bu tavrını hayretle karşıladıklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.