Hükümeti Protesto İçin Kızılay’a Yürümek İsteyen Gruba Müdahale (2)

Hükümeti Protesto İçin Kızılay’a Yürümek İsteyen Gruba Müdahale (2)

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci Kampüsü'nden hükümeti protesto etmek için Kızılay’a yürümek isteyen gruba, emniyet güçleri Toplumsal Müdahale Aracı'yla (TOMA) müdahale etti.     Cebeci Kampüsü’nde...

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci Kampüsü'nden hükümeti protesto etmek için Kızılay’a yürümek isteyen gruba, emniyet güçleri Toplumsal Müdahale Aracı'yla (TOMA) müdahale etti.

    Cebeci Kampüsü’nde bir araya gelen kalabalık bir grup, ‘Özgürlük için bir aradayız’, ‘Her şey iki üç çanak çömlek için’ döviz ve pankartları açtı. Kampüsten çıkan grup, üç şeritli Cemal Gürsel Caddesi’nin 2 şeridini trafiğe kapattı. Grup, ‘YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak’ sloganları eşliğinde Kızılay’a hareket etti. Emniyet güçleri, Kurtuluş Kavşağı'nda TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleriyle barikat kurdu. Polis, yürüyüşün valilik tarafından izinli olmadığını göstericilere aktararak, yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi. Toplanan grup ise cadde üzerinde oturma eylemi başlattı. Yapılan anonsları dikkate almayan göstericilere, TOMA araçları tazyikli su ile müdahale etti. Hızla sıkılan sudan kaçan göstericiler, kampüse geri döndü. Eylemciler, söz konusu etkinliklerini burada gerçekleştirme kararı aldı. Grubun dağılmasının ardından emniyet güçleri de araç trafiğini açtı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.