Hükümet, 'Kayıt Dışı Ekonomi Stratejisi'ni En Geç Kasım'a Kadar Açıklayacak

Hükümet, 'Kayıt Dışı Ekonomi Stratejisi'ni En Geç Kasım'a Kadar Açıklayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kayıtdışı ekonominin kayıt içine alınması için çok ciddi bir çalışma yapacaklarını ifade etti. Ekim ayında, en geç Kasım ayında 'Kayıt Dışı Ekonomi Stratejisi'ni açıklayacaklarını belirten Davutoğlu,...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kayıtdışı ekonominin kayıt içine alınması için çok ciddi bir çalışma yapacaklarını ifade etti. Ekim ayında, en geç Kasım ayında 'Kayıt Dışı Ekonomi Stratejisi'ni açıklayacaklarını belirten Davutoğlu, kamuda da israfı önleyecek adımlar atacaklarını da belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlıklardan brifing almaya devam ediyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten brifing aldıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, "Kayıt dışı ekonomi olduğu zaman birileri kar ediyor görünüyor ama kayıt içi olup dürüst olanlar cezalandırılmış oluyor." dedi.

Ümit ve hedeflerinin; halkın, hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda yaptığı çalışmalara sahip çıkması olduğunu dile getiren Davutoğlu, 'devletin zengin, milletin fakir' olması anlayışından; 'halkın, milletin zengin olması, devletinde bu zenginliği en iyi şekilde kullanması ve hesap verebilirlik şeffaf olması' anlayışına geçmek olduğunu söyledi.

Devlette ve kamuda israftan kaçınan bir yaklaşımın önemli olduğunun altını çizen Davutoğlu, ne kadar israfa dönük faaliyet yada çalışma varsa bunların denetim altına alınması gerektiğini kaydetti. "Üreten, vergi ödeyen kesim bazı imkanlara sahip değilse kamudakiler sahipse bu ahlaki bir durum değil." diyen Davutoğlu, sosyal tesisler ve lojmanlar başta olmak üzere bu tarz yerler için kapsamlı bir çalışma talimatı verdiğini söyledi.

İhtiyaçların büyümeyle birlikte arttığına dikkat çeken Davutoğlu, personelin etkin kullanımının önemli olduğunu vurguladı. Nicelik değil niteliğin önemli olduğunu dile getirdi. Kiralamadan kaynaklı ek maliyet için kapsamlı bir tedbir düşündüklerini ifade etti. "Taşıt ve bina kiralamasına kadar israfa dair her türlü faaliyeti denetim altına almayı düşünüyoruz." diyen Davutoğlu, ciddi şekilde aşağıya çekilmesi, en doğru, verimli kullanma için çalışacaklarını söyledi.

Kayıt dışı ve kamuda israfı minimize edecek çalışma yapılacağını belirten Davutoğlu, kamunun elindeki bütün mal varlığını en ekonomik kullanımı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Özelleştirme konusunu da kapsamlı ele aldıklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, devletin şans oyunlarından tamamen çekilmesi gerektiğini vurguladı. Özelleştirerek bundan çekilmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nda son aşamaya gelindiğini açıkladı. "Orantısızlığı giderecek tedbirler alınacak." diyen Davutoğlu, herkesten eşit, en uygun şekilde, üretim kapasitesini olumsuz etkilemeyecek şekilde vergi alınacağını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.