Hoşfikirer: Şiddete karşı nefer olalım

Hoşfikirer: Şiddete karşı nefer olalım

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer, “antrenörlerin, şiddete karşı yangınların söndürücüsü itfaiye ekipleri gibi en önde koşmaları gerektiğini” ifade etti

Hoşfikirer, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde futbol sahalarından yükselen şiddet içerikli davranışların ve bu yöndeki üzücü haberlerin yaygınlaştığını kaydetti.
Futbolun seyirlik olma ve geniş halk kitlelerini peşinden sürükleme özelliklerinden dolayı diğer spor faaliyetlerinden farklı olduğunu belirten Hoşfikirer, “Tribünler sosyal bir mozaik gibidir. Tribün, zengini-yoksulu, muhafazakarı-yenilikçisi, yaşlısı-genci ile bir ahenktir” dedi.
FİFA eski başkanlarından merhum Havalenge’nin “futbolun filozofları antrenörlerdir” diyerek mesleğin önemini tanımladığını anımsatan Hoşfikirer, şunları kaydetti: “Bu denli önemli bir değerliğe sahip biz antrenörlere, şu günlerde çok önemli ve o kadar da kutsal bir misyonu hem de hiç gecikmeden üstlenmek zorunluluğumuz ortaya çıkmıştır. Mesleğe gönül vermiş insanlara sorumluluğumuzu hatırlatmayı da kaçınılmaz bir görev sayıyorum. Futbolcularınızı geliştirmek, belirlediğiniz hedeflere ulaşmak, bu kültürel sorunun çözümü için en önde koşmalıyız.
Savaşmayı, ölmeyi, kurban olmayı, kavga etmeyi, düşman yaratmayı değil keyif almayı, eğlenmeyi ve stadyumları şölene çevirmeyi, dost kazanmayı hedeflemeyi öğretme çabasını esirgemeyelim taraftarımıza. Onlar sizleri dinler. Sizin söylediklerinize inanır ve güvenirler. Sporcularınızı da bu öğretinin içine çekmeniz halinde yangının en etkili söndürücüsü sizler olursunuz.
Konuyla ilgili etkin ve caydırıcı yasal önlemlerin alınması durumunda görüşlerinizi sergileyin ve bu görüşlerin yasada yer alması için çaba gösterin. Futbolcularınızın daha sosyal, daha kültürlü ve bilinçli olmasını sağlayacak etkinlikleri de çalışma programınıza alın. Tüm bunların yanı sıra futbolcularınıza oynadıkları oyundan zevk almalarını, futbolun bir kavga konusu olmadığını vurgulayın.” Hoşfikirer, temel amacı toplumu gündelik sıkıntılarından uzaklaştırmak ve sosyalleşmeyi tamamlamak olan futbolun, insanları birbirlerine düşürerek, toplum yapısına zarar verir hale getirmemesi gerektiğini belirttiği açıklamasında, “Bunu başarmada en önemli görevlerden biri de siz değerli meslektaşlarımıza düşmektedir. Biz antrenörler, şiddete karşı yangınların söndürücüsü itfaiye ekipleri gibi en önde koşalım” görüşüne yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.