Hollandalı Türk İşadamı Yeşildal: Hollanda Takdir Ediyor, Türkiye Kapatıyor

Hollandalı Türk İşadamı Yeşildal: Hollanda Takdir Ediyor, Türkiye Kapatıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dershane ile etüt merkezlerini kapatmayı hedefleyen kanun taslağına bir tepki de Hollanda’dan geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dershane ile etüt merkezlerini kapatmayı hedefleyen kanun taslağına bir tepki de Hollanda’dan geldi. Holdanda’da yaşayan Türk işadamı Rasim Yeşildal, “Hollanda takdir ediyor, Türkiye kapatıyor.” dedi.

Hollanda'da 21 yıldır sigorta ve finans işleriyle uğraşan Türk işadamı Rasim Yeşildal, dershanelerin kapatılması planına karşı olduğunu söyledi.

Yeşildal, Hollanda'da okul sonrası verilen ev ödevlerine yardım amaçlı dershanelerin takdir gördüğünü, Türkiye'de ise kapatılmasına bir anlam veremediğini ifade etti.

HOLLANDA'YA GELSİN İNCELESİNLER

İşadamı Rasim Yeşildal, "Durduk yerde Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kapatmasına bir anlam veremiyorum. Çünkü ben 33 yıldır Hollanda'da ikamet ediyorum. Hollanda'da, dershaneler okul sonrası çocukların daha başarılı olması için aktif şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. 'Avrupa'da, Hollanda'da dershane yok' diyenler batıyı tanımıyorlar. Bu konuda, gerekirse MEB yetkileri gelsin Hollanda'da başarılı dershaneleri yerinde incelesinler, buralardan ders çıkarsınlar." şeklinde konuştu.

HOLLANDA'DA DERSHANEYE GİDENLERİN YÜZDE 95'İ BAŞARILI

Dershanelerin devlet okullarındaki ciddi bir eksikliği doldurduğuna dikkat çeken Yeşildal, bu kadar özveri ile oluşturulan dershanelerin bir gece baskını gibi kapatılmasına anlam veremediğini söyledi. Yeşildal "Hollanda'da dershaneler son derece başarılı çalışmalar yapıyorlar. Hatta geçenlerde bilimsel bir araştırmanın sonucunu öğrendim. Hollanda genelinde okul sonrası, Hollandalı Türklerin açmış olduğu okul sonrası ev ödevlerine yardım amaçlı dershanelere giden çocukların yüzde 95'inin başarılı olduklarını öğrendim. Bu büyük bir başarı… Hollandalı eğitim uzmanları aylık raporlarında bunu da teyit ediyorlar. Daha doğrusu Hollanda takdir ediyor, Türkiye kapatıyor." ifadelerini kullandı.

YURTDIŞINDA TÜRK GENÇELRİ BİLİM OLİMPİYATLARINDA MADALYA ALIYORLAR İSE DERSHANELER SAYESİNDE OLUYOR

“Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarının uygulamaya koymak istediği maddeleri yangından mal kaçırır gibi toplumun haberi olmadan şahsi ihtirasları veya birilerine şirin görünme amaçlı yaptığını düşünüyorum.” diyen Yeşildal şöyle konuştu: “Dershaneleri Türkiye kabul etti. Çoğunluğun kabul ettiği bir sistemi bir kaç kişi değiştirip bozmaya kalkmasına ona bun çamur atmasına da gerek yok. Bu gün Türkiye'nin yurt dışında sesi çıkıyor, olimpiyatlarda madalyalar alıyorlar ise dershaneler sayesinde oluyor. Bu durum böyle biline." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.