Hollanda'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Hollanda'ya Yatırım Anahtarı Konferansı

Hollanda'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Hollanda'ya Yatırım Anahtarı Konferansı

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da Hollanda'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Hollanda'ya yatırım anahtarı konferansı yapıldı.

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da Hollanda'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Hollanda'ya yatırım anahtarı konferansı yapıldı.

TUSKON, HOGIAF ve MKB Amsterdam'ın destek verdiği Amsterdam Ticaret Odası'ndaki (Kamer van Koop Hanedel) (KvK) konferansa Türkiye, Hollanda ve Belçika'dan 150 işadamı katıldı. İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, TUSKON Avrupa Birliği Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Yılmaz, Amsterdam Türkiye Başkonsolosu Ahmet Yazal, Amsterdam Nieuw West Belediye Başkanı Ahmed Baddoud ve ING Bank Ekonomik İşler Sorumlusu Rob Rühl birer konuşma yaptı.

Açılışı yapan Amsterdam Orta ve Küçük İşletmeler Müdürü (MKB) Paul van Liempt, Türk ekonomisinin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu söyledi. Liempt, özellikle tarım, bahçecilik ve hayvancılık için ülkeye yüksek talep olduğunu söyledi. Liempt, "ICT sektörü Türkiye'de en hızlı büyüyen birimlerin başında geliyor. Şuan 5 milyar olan ticaretin, beş yıl içinde 10 milyar dolara yani iki katına çıkması bekleniyor. Türkiye'de inşaat sektörü 26 milyar Dolar gibi bir değeri ile Çin'den sonra dünyanın en büyük yatırımı teşkil ediyor." dedi.

FIRSATLAR İHMAL EDİLMEMELİ

Hollandalı girişimcilerin Türkiye'deki fırsatları hafife almaması gerektiğini söyleyen ING Ekonomi Sorumlu Müdürü Rob Rühl, "Türkiye ile Hollanda arasında ki ticaret 4,1 milyarı geçmiş durumda. Türkiye'de ki tarım ve inşaat sektörü fırsatlardan yararlanmak için acele edin." dedi.

TÜRKİYE'Yİ BİR YATRIM ÜSSÜ HALİNE GETİRMEMİZ LAZIM

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Dursun Topçu, Avrupa'nın değişik ülkelerinde, Türkiye'nin ticaretini arttırmak için, iş konferansların katıldıklarını söyledi. Topçu, Türkiye'ye artan ilginin Avrupa ülkelerindeki doyuma bağladı. Başkanvekili Topçu, "Avrupa üretim olarak doyum noktasına erişti. Şuanda Avrupa için önemli olan cazip pazarlar ve cazip üretim merkezleri oluşturmak. Hem bölgesel, lojistik ve ulaşım olarak baktığımızda Türkiye bu iş için ideal ve mükemmel bir konumda. Bu nedenle Avrupalı ülkelerin Türkiye'ye olan ilgisi her geçen gün artıyor. Fırsatları Türkiye açısından çok iyi değerlendirip kalıcı yatırımları, üretim ve sanayi alanında ki yatırımları Türkiye'ye çekmemiz lazım. Yani Türkiye'yi bir üretim üssü haline getirmemiz lazım. Eğer biz bunu başarabilirsek, bunu artırabilirsek ileride çok daha fazla göreceğiz. Çünkü Türkiye'nin en önemli sorunu cari açık. Bizim cari açığı üretimi arttırma dışında halletme imkanımız çok zayıf. Çünkü enerjiye para veren ülkeyiz. Bir şekli ile enerjiye verdiğimiz katma değeri geri almamız lazım." dedi.

HOLLANDA'NIN BİLGİ VE TECRÜBESİ

TUSKON AB Temsilciliği Başkan Yardımcısı Muhammet Yılmaz, toplantıda özellikle Türkiye'de inşaat, ICT, tarım ve hayvancılık konusunda Hollandalı ve Türk işadamlarına bilgiler verdiklerini söyledi. Yılmaz "Türkiye'de ki ve Hollanda'da ki girişimcileri nasıl birleştirebiliriz; aynı zamanda buralarda nasıl birlikte çalışıp ve daha ne güzel işler yapabiliriz bu gibi konular üzerinde durduk. Hollanda Avrupa'da Almanya'dan sonra Türkiye'ye yatırım yapan ikinci ülke. Bunu arttırmak için büyük şirketlerin bilgi ve tecrübesini kullanarak Türkiye'de daha ileri aşamalara gidilebilinir." dedi.

Hollandalı ve Türk işadamları 10'ar kişilik 15 ayrı masa etrafında karşılıklı tanışarak birlikte yatırım imkanlarını değerlendirme fırsatı buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.