Hollanda'dan Türkiye'ye Bisikletle Geldi, İstiklal Caddesi'ne Giremedi

Hollanda'dan Türkiye'ye Bisikletle Geldi, İstiklal Caddesi'ne Giremedi

Hollanda'dan 3 tekerlekli bisikleti ile yola çıkan ve 88 gün sonra İstanbul'a ulaşan Türk asıllı Hollandalı tiyatro oyuncusu ve yazar Funda Müjde Taksim Meydanı'na geldi. Kendisini karşılayan yüzlerce bisikletçi ile İstiklal Caddesi'ne girmek...

Hollanda'dan 3 tekerlekli bisikleti ile yola çıkan ve 88 gün sonra İstanbul'a ulaşan Türk asıllı Hollandalı tiyatro oyuncusu ve yazar Funda Müjde Taksim Meydanı'na geldi. Kendisini karşılayan yüzlerce bisikletçi ile İstiklal Caddesi'ne girmek isteyen Müjde ve arkadaşlarına polis izin vermedi. Uzun süren tartışmaların ardından bisikletliler Tarlabaşı Bulvarı'ndan Hollanda Konsolosluğu'na geçti.

Mayıs ayı sonunda başladığı yolculuğu yaklaşık 3 ay süren Müjde, sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce bisikletçinin desteğini aldı. Hem yolculuk sırasında hem de Türkiye'de bisikletçilerin desteğini almayı başaran Müjde İstanbul'da ilk durağı olan Bakırköy'e geldi. Buradaki karşılamanın ardından bisikletçiler Taksim Meydanı'na ulaştı. Amaçları İstiklal Caddesi'ni kullanarak Beyoğlu'ndaki Hollanda Başkonsolosluğu'na gitmekti. Ancak polis bisikletçilerin caddeye girişine izin vermedi. Dakikalarca süren tartışmaların ve konuşmaların ardından sonuç değişmedi. Müjde ve diğer bisikletçiler Tarlabaşı Bulvarı üzerinden konsolosluğun yolunu tuttu.

Funda Müjde, kendilerine engel olan polisin tutumuna karşı "Şöyle üzüldüm. Aslında yavaş yavaş gidebilirdik. Benim aslında bisikletim aynı zamanda tekerlekli sandalyem sayılır." dedi. Müjdeye destek veren bisikletçiler, yardım amacıyla tura katıldıklarını ancak polisin tutumu nedeniyle İstiklal Caddesine girişlerine izin verilmediğini anlattı.

Çeşitli bisiklet kuruluşlarına üye çok sayıda bisikletçinin eşlik ettiği Müjde, aynı zamanda Türklerin Hollanda'ya göçünün 50. yıldönümü ve engellilerin spor yapmasının önemini anlatmak için yolculuğu gerçekleştirdi. Türkiye'de geçirdiği trafik kazası sonucu engelli hale gelen Müjde, yaşanan süreç sonrasında Hollanda'dan Türkiye'ye bisikletle gelme kararı almıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.