Hokey Şampiyonası Konyada başlıyor

Hokey Şampiyonası Konyada başlıyor

Türkiye Hokey Federasyonu 2012 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan 21 Yaş Altı Erkekler Açık Alan Hokeyi Kulüpler ve İl Karmaları Türkiye Şampiyonası bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak

Türkiye Hokey Federasyonu 2012 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan 21 Yaş Altı Erkekler Açık Alan Hokeyi Kulüpler ve İl Karmaları Türkiye Şampiyonası bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak. Dün teknik toplantısı yapılan şampiyona Selçuklu Belediyesi Suni Çim Sahada oynanacak. 29 Nisan tarihinde sona erecek şampiyonada milli takım seçmesi de yapılacak. 21 Yaş Altı Erkekler Açık Alan Hokeyi Kulüpler ve İl Karmaları Türkiye Şampiyonasında Konya’yı Selçuklu Belediyespor temsil edecek. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Hokey Federasyonu Konya İl Temsilcisi Mesut Kasım şampiyonanın Konya’da yapılmasının büyük bir kazanç olduğunu ve bu sporun Konya’da tanınmasına büyük katkı sağlayacağını iade etti. Kasım, “ Hokey herkes tarafından bilinen bir spor değil. Konya’da bu şampiyonanın yapılması bu sporun Konya’da tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Şampiyona’da ilimizi Selçuklu Belediyespor temsil edecek. Şampiyonaya göre takımımızın yaş ortalaması düşük. 16-17 yaş ortalaması olan bir takım ile mücadele edeceğiz. Şampiyonaya tecrübeli ve kaliteli takımlar katılacak. Bu takımlar arasında mücadele etmek kolay değil. Amacımız milli takıma oyuncu vermek. Aynı zamanda bu şampiyonada milli takım seçmesi yapılacak. Milli takım kampına katılacak sporcularımız daha sonra Portekiz’in Lizbon şehrinde yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Öncelikli amacımız milli takıma kazandırabildiğimiz kadar sporcu kazandırmak” diye konuştu.

BAYANLAR ŞAMPİYONASI DA KONYA’DA YAPILACAK

Hokey Federasyonu Konya İl Temsilcisi Mesut Kasım erkeklerden sonra 21 Yaş Altı Bayanlar Açık Alan Hokeyi Kulüpler ve İl Karmaları Türkiye Şampiyonası da Konya’da oynanacağını söyledi. 3-6 Mayıs tarihleri arasında Selçuklu Belediyesi Suni Çim Sahada yapılacak şampiyonada Konya’yı Büyükşehir Belediyespor takımı temsil edecek. Federasyon İl Temsilcisi Mesut Kasım bayanlarda da amaçlarının milli takıma sporcu kazandırmak olduğunu ifade etti. Kasım, “ Bayan takımımızda genç bir kadro ile mücadele edecek. 15-16 yaş ortalaması ile mücadele edecek takımımızdan bir kaç oyuncuyu milli takıma kazandırmak amacındayız. Tüm Konyalı sporseverleri bu şampiyonayı izlemek için Selçuklu Belediyesi Suni Çim sahaya davet ediyoruz” dedi.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.