Hocaefendi: Söylenenlere Hayret Etmiyorum; Herkes Karakterinin Gereğini Sergiler

Hocaefendi: Söylenenlere Hayret Etmiyorum; Herkes Karakterinin Gereğini Sergiler

Fethullah Gülen Hocaefendi, hiçbir organizasyona ve teşkilata 'paralel' demediğini belirterek, "Söylenenlere hayret etmiyorum; herkes karakterinin gereğini sergiler." dedi.Hoacefendi'nin "Sabret.. ve Yalancıları Bana Bırak!.." başlıklı yeni sohbeti...

Fethullah Gülen Hocaefendi, hiçbir organizasyona ve teşkilata 'paralel' demediğini belirterek, "Söylenenlere hayret etmiyorum; herkes karakterinin gereğini sergiler." dedi.

Hoacefendi'nin "Sabret.. ve Yalancıları Bana Bırak!.." başlıklı yeni sohbeti Herkul.org’da yayınlandı. 432. Nağme'de 'paralel' yaftasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hocaefendi'nin sohbetinden satırbaşları şöyle;

“ÖYLE BİR HAİNLİĞE GİRİLMEDİ”

"Aylardan beri çok kötü bir anlam yükleyerek 'paralel' dediler. Birilerinin temelini kazıyan, mezarlar kazıp onları gömmeye çalışan, hatta darbe gibi bir şeyin farklı bir unvanı şeklinde öyle bir algı oluşturmaya matuf bir şey yaptılar. Hizmet Hareketi'ne karşı yaptılar. Bunu yapan bir insan değildi. Sanki bir araya geldiler; şunu, şunu diyelim... Ellerindeki medya ile her gün bir şeylerle iftira ettiler. 'Paralel' dediler. Bir şeyin mukabili demektir, var olan bir şeye karşı paralel olarak aynı sistemin peşindesiniz, siyasi parti gibi, onları yok edip yerlerine otağınızı kurma gibi bir niyetiniz var şeklinde bir algı oluşturmaya matuf..."

"Şimdi bir dönem birileri yeniden Milli Mücadele dediler. Resmi partiler vardı, demokrat da, olmayan da vardı. Dine yakın olmayan da vardı. Fakat 'Yeniden Milli Mücadele' dediler. Bu bir farklı görüş müydü, değil miydi? Ama 30 sene cami kürsülerinde ben bunlar aleyhinde bir kerecik olsun Allah dedirtmedi. O türlü o denaati, o şenaati işletmedi. 'Bunlar paralel yapı' deme alçaklığında, ahlaksızlığında bulunmadım. Oysa ki basbayağı mevcut olan devlete rağmen bir organizasyondu. Ve bunlar mitingler yapıyorlardı, mevcut sistemi sorguluyorlardı. Adından da belli, 'Yeniden Milli Mücadele' diyorlardı. Milli Mücadele'de işgalcilere karşı bir mücadele vermişiz. Ülke işgalciler tarafından işgal edilmiş gibi gösteriliyor ve bunları, sanki bütün siyasi partileri temizleme adına yeniden bir milli mücadele diyorlardı. Fakat o işin içinde bulunan namazlı-niyazlı insanlara güvenin gereği olarak onlara 'siz burada paralel bir yapısınız' deme alçaklığı ne kapalı kapılar arkasında, ne cami kürsülerinde, ne konferanslarda kelimenin yarısı ile bile telaffuz edilmedi, öyle bir alçaklığa girilmedi, öyle bir hainliğe girilmedi."

“MİLLİ GÖRÜŞ, ‘PARALEL’E UYMUYOR MU?”

"Belli bir dönemde Milli Görüş diye bir şey oldu. Türkiye'de yine partiler, demokrasi vardı. CHP'nin, DSP'nin, ANAP'ın, DYP'nin olduğu dönemde de partilerle seçilme, iktidar olma durumu varken Milli Görüş vardı. Yapı itibarı ile bu da bunların şimdi 'paralel' dediği şeyi uyuyor mu, uymuyor mu; numarası, drobu... Siz şahitsiniz, Allah da şahit ben bunlardan biri için o mevzu ile alakalı kelimenin yarısını bile telaffuz etme alçaklığını, hıyanetini, denaatini, şenaatini, kalleşliğini irtikap etmedim."

"Hiçbir zaman Milli Görüş teşkilatına 'paralel' demedim. Yedi cihan şahit buna, ne kapalı kapılar arkasında, ne de açık demedim. Deme alçaklığını göstermedim. O onca insana karşı, namaz kılana karşı öyle bir saygısızlıktır ki, o saygısızlığı Ebu Cehil bile Müslümanlara yapmamıştır."

"Şimdi Hak-Yol var, İlim Yayma var, Milli Görüş teşkilatı bunlar bir organizasyon. Bunlar bir yönü ile siyasi kulvarda, bulvarda koşu yapan insanlar, yarış yapan, bir hedefe doğru koşan organizasyonlar. Bunlardan hiçbiri için de, siyasi organizasyonlara rağmen, siyasi partilere rağmen 'parti kurunuz, o parti ile iktidar olunuz, niye farklı unvanlar falan' demedim, sorgulamadım. Çünkü onu küstahlık saydım, öyle diyenleri de küstah bildim."

“HERKES KARAKTERİNİ SERGİLER”

Hocaefendi, merhum Süleyman Efendi Hazretleri’nin talebeleri, Mahmud Efendi Hazretleri’nin cemaatine, Aziz Mahmud Hüdâi Hazretleri’nin takipçilerinden Muhammed Raşid Efendi Hazretleri’nin ve İskenderpaşa Cemaati’nin müntesiplerine kadar gayr-i siyasi hareketler için de hiçbir dönem bu tür yaftalamalara gitmediğini vurguladı.

Hocaefendi, "Hep saygı ile yad ettim, hiçbirine 'paralel, hususi organizasyon' demedim." ifadelerini vurguladı. Gülen, söylenenlere hayret etmediğini belirterek, "Herkes karakterinin gereğini sergiler." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.