Hizmet kalitesi artacak

Hizmet kalitesi artacak

Gazetemizi ziyaret eden KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, yaptıkları çalışmalarla ve projelerle vatandaşlara daha kaliteli hizmet vereceklerini dile getirdi

KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve KOSKİ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Akif Sarıkaya, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan’ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz ay KOSKİ Genel Müdürlüğüne atanan İsmail Selim Uzbaş, KOSKİ olarak vatandaşlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, yeni yatırımlarla hizmet kalitesinin daha da artacağını söyledi. Konya’daki su rezervlerinin son durumundan da bahseden İsmail Selim Uzbaş, yağışlarla birlikte şu an Apa Barajı’nda 19 milyon 300 bin metreküp su rezervinin bulunduğunu ifade ederek, bu rezervin 26 milyon metreküpe kadar ulaşacağını söyledi.
YER ALTI SU SEVİYESİNDE DÜŞÜŞ YAVAŞLADI
Son yıllarda yeraltı sularının seviyesinde düşüşün yavaşladığına dikkat çeken Uzbaş, “Bu durumda çiftçilerin bilinçlenmesi ve kaçak kuyuların kapatılması etkili oldu. DSİ ile birlikte yaptığımız çalışmalarda kaçak kuyuları kapattık. Yeraltı sularının büyük yüzde 95’i tarımda kullanılıyor. Çiftçilerimiz sulama konusunda bilinçlendi. Bunun yanı sıra KOSKİ olarak okullarda yaptığımız çalışmalar da su tasarrufu sağladı. Okullarda yaptığımız eğitim çalışmalarının önemli oranda geri dönüşümü oldu” dedi.
Mavi Tünel ile Konya’nın içme suyu rezervlerinin de zenginleşeceğini belirten Uzbaş, “DSİ ile yaptığımız protokol ile yılda 50 milyon metreküp su çelik borularla taşınacak. Böylece kuyuların kullanımı sona erecek. Kurulacak arıtma tesisi ile birlikte bu sular içme suyu olarak kullanılacak” diye konuştu. Sudaki kalitenin artırılması yönünde de çalışmalarının olduğunu kaydeden Uzbaş, bugüne kadar sularda her hangi bir bakteriye rastlanmadığını vurguladı. Uzbaş, akaryakıt istasyonları ve halı yıkama tesislerinde de geri dönüşüm sistemleri kurulması gerektiğini belirterek, bu konuda ilerleyen zamanda çalışmalarının olacağını aktardı.
750 BİN METREKARE ALANA SU PARKI
Antalya Yolu üzerine 750 bin metrekarelik su parkının kurulacağı müjdesini de veren Uzbaş, şunları söyledi: “Meram’da Dutlukır mevkiine kurulacak olan su parkının ihalesi yapıldı. Türkiye’de ilk defa böyle bir proje yapılıyor. Su parkının içerisinde gölet alanı, balık tutma tesisi, su müzesi olacak. 70-80 trilyon TL’ye mâl olacak su parkının 3-4 yıl içerisinde tamamlanması bekleniliyor. Su parkı projesi Türkiye’nin projesi olacak.” Konya’nın yağmur suyu şebekesine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Uzbaş, “700 trilyona mal olacak olan yağmur suyu şebekesinin mutlaka yapılması gerekiyor. Bu konuda ilçe belediyelerinin de desteği gerekiyor. Kanunen ilçe belediyelerinin de sorumluluğu bulunuyor. Selçuklu’da Yazır mevkiinde ve Mobilyacılar Kavşağı’nda yağmur suyu şebekesi bulunuyor. Fakat yağmur suları kanalizasyona karıştığı için kullanılamıyor. Belediyelerin de desteği ile yağmur suyu şebekelerini artırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. KOSKİ olarak kanalizasyon temizliğine de büyük önem verdiklerini belirten Uzbaş, 100 kilometreyi aşan kanalizasyon temizliği yapıldığını da sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.