Hızlı Tren Hattına Düşen Vinci Kaldırma Çalışmaları Sürüyor

Hızlı Tren Hattına Düşen Vinci Kaldırma Çalışmaları Sürüyor

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, sağanak yağış nedeniyle hızlı tren hattına düşen vinç ve konteynerleri kaldırma çalışmaları sürüyor. Ekipler, dün akşam saatlerinde başlayan çalışmalarını bugün öğle saatlerine kadar sürdürdü....

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, sağanak yağış nedeniyle hızlı tren hattına düşen vinç ve konteynerleri kaldırma çalışmaları sürüyor. Ekipler, dün akşam saatlerinde başlayan çalışmalarını bugün öğle saatlerine kadar sürdürdü. Konteyner ve vincin hattan kaldırıldığı görüldü. Son kontroller yapıldıktan sonra hattın en kısa zamanda açılması bekleniyor.

    Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, dün yaptığı yazılı açıklamayla olay hakkında bilgi vermişti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bugün saat 17.05’te, Körfez İstasyonu yakınında, kilometre 71+50’de bulunan Marmara Tersanesine ait 200 tonluk vinç şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmiş ve vincin kolları demiryolu üzerine düşmüştür. Ayrıca hat üzerine fırtınadan dolayı ağaçların devrildiği ve konteynerlerin saçıldığı bilgisi alınmıştır. Şiddetli fırtınadan kaynaklanan bu olay nedeniyle hat geçici süre tren trafiğine kapatılmıştır. Olay nedeniyle, Arifiye’de bekleyen YHT yolcuları Kartal-Kadıköy metrosuna ulaşacak şekilde otobüsle; Ankara yönü trenlerin yolcuları ise yine otobüslerle Pendik’ten Arifiye’de hazır bekleyen YHT’lere aktarılacaktır.Vinç kaldırılana ve hatta enerji verilene kadar senaryo uygulanacaktır. Konuyla ilgili yolcularımıza ve kamuoyuna yönelik sürekli bilgilendirme yapılmaktadır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.