Hizb-ut Tahrir Üyesi 6 Kişi Gözaltına Alındı

Hizb-ut Tahrir Üyesi 6 Kişi Gözaltına Alındı

Cezaevindeki Hizb-ut Tahrir üyelerinin serbest bırakılmasını isteyen, bu nedenle imza standı açan 6 kişi gözaltına alındı.Ankara Keçiören Dutluk Kavşağı'nda, cezaevindeki Hizb-ut Tahrir üyelerinin serbest bırakılması için imza standı...

Cezaevindeki Hizb-ut Tahrir üyelerinin serbest bırakılmasını isteyen, bu nedenle imza standı açan 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Keçiören Dutluk Kavşağı'nda, cezaevindeki Hizb-ut Tahrir üyelerinin serbest bırakılması için imza standı açan 6 kişi, savcılığın kararıyla, saat 15.00 sıralarında Keçiören Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Serdar K., Ahmet K., Ahmet S., Abdurrahim B., Nazif K. ve Kenan A. Şehit Mehmet Ali Özbek Polis Merkezi'ne getirildi. Arkadaşlarının gözaltına alındığı öğrenen Hizb-ut Tahrir üyesi yaklaşık 100 kişi, Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Grubun tekbir getirip slogan atması üzerine, olay yerine çok sayıda takviye polis gönderildi. Çevik Kuvvet'ten de bir tim yine Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Toplanan grup adına konuşan bir kişi, cezaevindeki Hizb-ut Tahrir üyeleri için imza kampanyası standı açan 6 arkadaşlarının, şikayet üzerine ve savcılık kararıyla polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. Konuşma yapan şahıs, ısrarla gözaltı nedenini öğrenmek istediklerini, ancak kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi.

Polis merkezinde ilk sorguları yapılan Hizb-ut Tahrir üyesi 6 kişi, akşam saatlerinde ekip araçlarıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürüldü. Şahıslar, polis merkezinden çıkarılırken tekbir getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.