Hız Limitini Aşanların Gözünün Yaşına Bakılmayacak

Hız Limitini Aşanların Gözünün Yaşına Bakılmayacak

Bugün Almanya genelinde bugün radar flaşları patlayacak. Kuzey Ren Vestfalya’daki (KRV) sürücülerin beşinci kez yaşayacağı radar maratonu, bugün ilk kez Almanya çapında yapılacak.

Bugün Almanya genelinde bugün radar flaşları patlayacak. Kuzey Ren Vestfalya’daki (KRV) sürücülerin beşinci kez yaşayacağı radar maratonu, bugün ilk kez Almanya çapında yapılacak. Sabah saat 6.00’dan itibaren yerlerini alan polis memurları 24 saat boyunca hız sınırını aşan sürücüleri takip edecek.

Almanya genelindeki radar maratonunda 14 bin 700 polis memurunun görev yapması bekleniyor. Sürücüler seyyar radarların konulduğu noktaları ise internet yoluyla şeffaf bir şekilde öğrenebilecekler. Radarların yerleri her eyaletin polis teşkilatının resmi sitesinde bulunabiliyor. Toplamda ise 8 bin 600 seyyar radar kurulacak.

RADAR MARATONLARI KEYFİ HIZ YAPANLARIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Trafik psikologu ve de sürücü kursu öğretmeni Michael Uthmann, trafikte yaşanabilecek tehlikelerin daha sık paylaşılıp kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Zaman’a konuşan uzman, radar maratonunu doğru bulduğunu, bu metot sayesinde keyfi hız tutkunlarının önüne geçildiğini vurguladı.

Ancak Uthmann bunun yanında uzun süreli ehliyet kayıplarının da çok faydalı olacağı kanısında. Alman Otomobil Kulübü ADAC ise radar maratonunu bir taraftan olumlu bulurken, diğer taraftan kontrollerin daha tehlikeli ve kazaların çok olduğu bölgelerde yapılmasını istiyor. ADAC aynı zamanda cezaların haftalar sonra değil anında kesilmesini talep ediyor.

AŞIRI HIZ VE ALKOL KAZA NEDENLERİNİN BAŞINDA GELİYOR

2012 yılında bir günde gerçekleşen ortalama 108 kazada en az bir sürücünün alkollü araç kullandığı tespit edilmişti. Aşırı hız da trafik kazalarının en önemli sebepleri arasında. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre 2011 yılında meydana gelen kazaların 49 bin 659’unun sebebi aşırı hızlı araç kullanma. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.