HİSDER’in etkinliğinde  ‘Ermenek Tarihi’ anlatıldı

HİSDER’in etkinliğinde ‘Ermenek Tarihi’ anlatıldı

HİSDER’in (Hikmet İlim ve Sanat Derneği) Karatay Belediyesi Şemsi Tebrizi Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği “Pazartesi Toplantıları’nda Eğitimci- Yazar Halit Bardakçı “Ermenek Tarihi” hakkında dernek üyelerine bilgi verdi.

Resim, rölyef, fotoğraf ve heykeltraş olmak üzere güzel sanatların birçok dalında eser veren tecrübelerini kitaplara aktaran Eğitimci- Yazar Halit Bardakçı, 1939 yılında Ermenek doğumlu olduğunu, 1960 - 2005 yılları arsında 45 yıl çeşitli kademelerde görev yaptığını, 1970 yılında Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisinde kurucu üye ve öğretim görevlisi olarak çalıştığını, KON-ER’ in kurucularından ve ilk başkanı olduğunu, ''Nobesbulla, Bütün Yönleriyle Ermenek, Bütün Yönleriyle Ermenek Başyayla Sarıveliler, 50. Sanat Yılında Halit Bardakçı'' kitaplarını kaleme aldığını belirtti.

ESERLERİM GURUR KAYNAĞIM

Hayatından kesitler sunarak Ermenek hakkında bilgi veren Bardakçı, “Bugüne kadar dördü fotoğraf diğerleri resim, heykel olmak üzere yirmi üç sergi açtım. 1990-1992 Yıllarında Roma, Paris, Londra müzelerinin de aralarında bulunduğu Avrupa'nın önde gelen pek çok müzesinde mesleki gözlem ve incelemelerde bulındum. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde ve NEÜ Eğitim Fakültesi bahçesinde anıtsal boyutlarda yaptığım rölyef çalışmalarım bulunmaktadır. Çalışmalarımda en büyük destekçim eşim Naciye Bardakçı olmuştur. Ermenek Yassıkaya Şehitler ve Gaziler Anıtı’nda sağlı sollu yükselen sütunlar üzerinde 8 artı 8 yıldız tarih boyunca kurulmuş Türk Devletlerini önde iki sütun arasındaki 4 cephe Türk vatanını temsil etmektedir.1975 yılında Selçuk Üniversitesinin kuruluşunda problem çıkartan iki kişiyi üniversitenin Konya ekonomisini katkı sağlayacağını belirterek ikna ettim.”

GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

İkinci konuşmacı KONER Başkanı Ahmet İleri, dernek faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Dernek olarak maddi imkanı olmayan öğrencilerimize sahip çıkıyoruz. 130’u kız olmak üzere 176 öğrencimize burs veriyoruz. Burada kız öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Ermenek’in tanıtımı için geziler düzenliyoruz. Derneğimizde siyaset konuşulmaz.”

Konuşmacılara plaketleri HİSDER Başkan Yardımcısı Mustafa Dündar, Ahmet Uğur ve Filistinli Muhammed İbrahim tarafından takdim edildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.