Hira Dergisi'nin Hindistan’daki Tanıtım Toplasına Büyük İlgi

Hira Dergisi'nin Hindistan’daki Tanıtım Toplasına Büyük İlgi

Arapça yayınlanan Hira Dergisi'nin Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen tanıtım toplantısı büyük ilgi gördü. Toplantıda çok sayıda Hintli, Türk ve Arap entelektüel bir araya geldi. Derginin bir kültür köprüsü oluşturduğu...

Arapça yayınlanan Hira Dergisi'nin Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen tanıtım toplantısı büyük ilgi gördü. Toplantıda çok sayıda Hintli, Türk ve Arap entelektüel bir araya geldi. Derginin bir kültür köprüsü oluşturduğu fikri üzerine birleşen konuşmacılar, kendilerin de bundan sonra katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Jawaharlal Nehru Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliğe öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Salonu dolduran öğrenciler dergi hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Program çerçevesinde derginin tanıtım sinevizyonu gösterildi.

Konuşmacılar, derginin Pakistan, Malezya ve Endonezya'nın da aralarında olduğu bölge ülkelerinde bilindiğini, bu halkaya Hindistan'ın da katıldığını aktardı.

Toplantıya Jawaharlal Nehru Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudha Pai, Mısır Büyükelçisi Khaled Ali Moustafa El-Bakly de katıldı. Hira Dergisi'ni temsilen konuşan Mısırlı alim Kareem Adly, kültürler arası köprü rolüne işaret etti. Toplantıda söz alan Hindistanlı üniversite hocaları, derginin kendileri için de büyük önem taşıdığını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan alim Kareem Adly, "Bugün burada alimlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Arap ve Hintli yazarlar dergi ile ilgili Arapça tartıştılar. Hindistanlı entelektüellerin dergiye sahip çıkacağını umuyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.