Hintli Liderden Tarihi Keşmir İtirafı: Müşerref Haklıydı

Hintli Liderden Tarihi Keşmir İtirafı: Müşerref Haklıydı

Hindistan’ın ünlü hukukçusu ve ülkenin önemli partilerinden Hindistan Halk Partisi (BJP) eski lideri Ram Jethmalani, iki ülke arasında yarım asrı aşkın süredir kanayan yara olan Keşmir sorunu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.Hindistan...

Hindistan’ın ünlü hukukçusu ve ülkenin önemli partilerinden Hindistan Halk Partisi (BJP) eski lideri Ram Jethmalani, iki ülke arasında yarım asrı aşkın süredir kanayan yara olan Keşmir sorunu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Hindistan Keşmir komitesi başkanlığı da yapan Jethmalani, ‘’Pervez Müşerref, Hindistan’a kararlı ve iyi niyetli bir şekilde geldi. Keşmir sorunu ile alakalı mükemmel çözüm önerileri sunmuştu. Müşerref, Keşmir ile ilgili kalıcı çözümü sağlayacak argümanlara sahipti. Ancak onun bu çabası Hindistan tarafından engellendi.’’ ifadelerini kullandı.

Jethmalani ayrıca, ‘’Müşerref, Keşmir sorunları ile ilgili hazırladığı dökümanları ortak bir arkadaş vasıtası ile bana göndermişti. Ben dökümanlar üstünde Müşerref’in de kabul ettiği bazı değişiklikler yaptım.'' şeklinde konuştu.

Parti liderliği ve Keşmir komitesi başkanlığının yanı sıra Hindistan Sendika Bakanı ve Hindistan Baro Konseyi Başkanı olarak da görev yapan 91 yaşındaki Jethmalani, ülkenin önemli siyasetçisi ve hukukçusu olarak biliniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.