Hindistan'da Askerler Göstericilere Ateş Açtı: 6 Ölü, 40 Yaralı

Hindistan'da Askerler Göstericilere Ateş Açtı: 6 Ölü, 40 Yaralı

Hindistan kontrolündeki Keşmir’de paramiliter güçlerinin sınır karakolu önünde protesto yapan göstericilere ateş açması sonucu 6 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Hindistan kontrolündeki Keşmir’de paramiliter güçlerinin sınır karakolu önünde protesto yapan göstericilere ateş açması sonucu 6 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı kaydedildi. Göstericiler, askerlerin öğrencileri sesli Kur'an okudukları gerekçesi ile dövmesini protesto ediyordu.

Pakistan'ın Dawn gazetesinin haberine göre, Hindistan güvenlik güçleri Keşmir'de bir camiye girerek, yüksek sesle Kur'an okunduğu için toplananlara şiddet uyguladı. Camiye giren 4 askerin, Kur'an okuyan öğrencileri dövdüğü belirtiliyor. Olayın durulması halk arasında tepkilere sebep oldu. Sınır güvenliği karakolu önünde olayı protesto etmek için toplanan bölge halkına ise askerler ateş açtı. Haberde, olay sonucu 6 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İsmini vermek istemeyen bir görgü tanığı, AFP’yi telefonla arayarak Hindistan güvenlik güçlerinin hedef gözetmeden rastgele ateş açtığını söyledi.

Keşmir’in Hindistan yönetimindeki kesiminde meydana gelen vakanın bölgede gerginliği artırmasından endişe ediliyor.

Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesinde sık sık sokağa çıkma ve muhaliflere ev hapsi uygulaması yapılırken, ayrılıkçıların destekçikleri ile polis arasında çatışmalar eksik olmuyor. 1989 yılından beri süren ayrılıkçılar ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda 90 binden fazla sivil hayatını kaybetti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.