Hindistan Ordusu: Bir Haftadır Keşmir’de Çatışmalar Devam Ediyor

Hindistan Ordusu: Bir Haftadır Keşmir’de Çatışmalar Devam Ediyor

Hindistan ordusu, geçtiğimiz hafta Keşmir eyaletinde Pakistan ile Hindistan’ı ayıran Sınır Kontrol Noktası'ndan (LoC) 30-40 militanın kaçak geçtiğini ve Hindistan kontrolündeki Keşmir’in değişik yerlerinde bu silahlı kişilerle çatışmaların devam ettiğini.

Hindistan ordusu, geçtiğimiz hafta Keşmir eyaletinde Pakistan ile Hindistan’ı ayıran Sınır Kontrol Noktası'ndan (LoC) 30-40 militanın kaçak geçtiğini ve Hindistan kontrolündeki Keşmir’in değişik yerlerinde bu silahlı kişilerle çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Korgeneral Gurmeet Singh’in yaptığı açıklamada, geçen haftadan beri Pakistan kontrolündeki Keşmir bölgesinden 30-40 silahlı kişinin kaçak geçiş yaptığını bu kişilerle girilen silahlı çatışmalarda 10-12 militanın öldürüldüğünü açıkladı. Singh ayrıca bu silahlı kişilerin geçen hafta meydana gelen polis karakolu ve askeri kamp saldırılarını da gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Hindistan ordusu sınır ihlali yapan militanların Hindistan tarafına geçişte Pakistan ordusunun rolü olduğunu, hatta militanların Pakistan ordusu tarafından yetiştirildiğini iddia ederken, iddialar Pakistan ordusu tarafından reddedildi.

Keşmir’de meydana gelen son ayların en sıcak çatışmalarının geçtiğimiz Pazar günü New York’ta bir araya gelen Pakistan ve Hindistan Başbakanlarının görüşmeleri öncesi ve sonrasında olması ise değişik yorumlara sebep oldu. Uzmanlar Navaz Şerif’in 1999 yılında askeri darbe ile devrilmesinden sonra tekrar başbakan olması ile Hindistan ile sınır problemlerini çözmek için harekete geçmesinin hem Pakistan’da hem de Hindistan’da bazı güç odaklarını rahatsız ettiğini ifade ediyor.

Nükleer güce sahip iki komşu olan Hindistan ile Pakistan arasında 2004 yılından beri devam eden barış görüşmeleri 2008 yılındaki Mumbai terör saldırıları ile durmuştu. Pazar günü BM Genel Kurulu için gittikleri New York’ta bir araya gelen iki ülke başbakanları diyalogla sorunları çözebileceklerini bildirmişlerdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.