Hindistan Başbakanı Modi: Hayalim, 2022’de Her Vatandaşın Evinin Olması

Hindistan Başbakanı Modi: Hayalim, 2022’de Her Vatandaşın Evinin Olması

ABD'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Hindistan Başbakanı Narendra Modi, dün New York'taki Madison Square Garden'da Hindistan vatandaşlarına hitap etti.Başbakan Modi, 18 bin Hint asıllı Amerikalı tarafından sıcak karşılandı. Karşılamadan...

ABD'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Hindistan Başbakanı Narendra Modi, dün New York'taki Madison Square Garden'da Hindistan vatandaşlarına hitap etti.

Başbakan Modi, 18 bin Hint asıllı Amerikalı tarafından sıcak karşılandı. Karşılamadan dolayı teşekkür eden Başbakan Modi, böyle bir sevgi ve karşılamanın, hiçbir Hindistan liderine daha önce yapılmadığını dile getirdi.

Modi, Hint asıllı kişilerin artık Hindistan’a ömür boyu vize alabileceklerini duyurdu. Modi, "Hayalim 2022 senesinde, Hindistan’ın bağımsızlığının 75. yıl döneminde her bir vatandaşın evinin olması." diye konuştu.

Bir saatten fazla vatandaşlara hitap eden Modi, Hindistan'ı önemli bir güç yapmak için yorulmadan çalışacaklarını da söyledi.

Bu arada Modi'nin bugün akşam yemeğinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceği açıklandı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Modi ile Obama'nın iki ülke arasındaki stratejik konuları ele alacağı belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.