Hicret dini yaymaktır

Hicret dini yaymaktır

Eğitimci-Yazar Hasan Basri Balcı,"Geçmişte dinimizi yaşatmak için Hicret edilmiştir. Hicret günümüzde de dini yaymak amacı ile yapılmalıdır. Hicretin özü budur" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda  Hicret ve Gençlik başlıklı konferans düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Hicret'in 1437.yılını kutladı. düzenlediği konferans ile kutlandı.Konferans Abdülhamit Birer'in Kur'an Tilaveti ile başlandı.Kur'an Tilaveti'nden sonra Anadolu Gençlik İnsanlık konulu slayt seyredildi.Slayttan sonra açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen  AGD Konya Şube Başkan'ı Mehmet Parlak,"Hicret'in 1437.yılı mübarek olsun.Sizler evinizden buruya geldiniz ve Hicret yaptınız.Hicretiniz mübarek olsun.Hicret dinin ve inancın için herşeyden vazgeçmektir.Hicret dünyaya çeki düzen vermektir.Hak adalet yerine gelinceye kadar hicret etmektir.Alışkanlıklardan,davranışlardan günübirlik vazgeçmektir Hicret.AGD olarak yurdun dört bir yanında sokak sokak mahalle mahalle gezerek hizmetlerimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

2-1.20151016095338.jpg

GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER

Mehmet Parlak'tan sonra sahneye davet edilen Eğitimci-Yazar Hasan Basri Balcı,"Hicret'in 1437.yılına idrak etmiş bulunuyoruz.Başta Konya olmak üzere tüm İslam aleminin Hicret'in 1437.yılı mübarek olsun.Allah hepimize muhacir olarak yaşamayı şehit olarak ölmeyi nasip etsin.Hz.Ömer döneminde takvim ihtiyacından dolayı Hicri Takvim ortaya çıkmıştır.Hicri Takvim geçmişten günümüze bugünlere geldi ve bundan sonra da Hicri Takvim'i kullanmaya devam edeceğiz.Hicri Takvim'i namaz dışında yaptığımız bütün ibadetlerde kullanıyoruz.Zekat,hac,oruç tutarken Hicri Takvim'i kullanırken namaz ibadetinde ise Güneş'e göre ibadetimizi yapmaktayız.Ümmetlerimiz dinimizi yaşatmak için Hicret etmişlerdir.Günümüzde ise oğlum Ankara'da üniversite kazandı hadi orada yaşayalım diyerek hicret ediyoruz. Hicret bu değil.Hicret dini yaymak amacı ile yapılmalıdır. Dinimiz olmadan can,mal ve namus güvenliğimiz tehlikededir .Onun için önce dinimizi korumalı ve yaşatmalıyız. Hz.Ömer hicretini açık yaparken Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed ise hicretini gizli, kapalı bir şekilde gerçekleştirmiştir. Hicret ederken geriye dönmeyi hiç düşünmediler. Bizlerde Hicret ederken geriye dönmeyi hiç düşünmemeliyiz" dedi.Balcı'nın konuşmasının ardından çiçek tkdim edilerek konferans sonlandırıldı.

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.