Hibe desteğinde beşinciyiz

Hibe desteğinde beşinciyiz

Farklı alanlarda AB projelerinden faydalanmak ve hibe almak isteyenler, hazırladıkları projeleri ilgili birimlere sunuyor

Farklı alanlarda AB projelerinden faydalanmak ve hibe almak isteyenler, hazırladıkları projeleri ilgili birimlere sunuyor. Projeler kabul görürse hibe desteği sağlanıyor. Konya, hibe desteklerinden faydalanan iller sıralamasında 5. sırada yer alıyor

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde uygulanan politikalar çerçevesinde her şehire proje karşılığında farklı alanlarda hibe desteklemeleri yapılıyor. Bu kapsamda Konya da başta eğitim, tarım, sanayi ve ticaret olmak üzere farklı alanlarda üretilen projelerle birlikte hibe desteklerinden faydalanıyor. AB hibe desteklerinden en fazla yararlanan iller sıralamasında Konya, 5. sırada yer alıyor.
Konuyla ilgili Konya Valiliği AB Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgilere göre, Konya 2010 yılından itibaren bu hibe desteklerinden yararlanmaya başladı. Aradan geçen 3 yılda farklı alanlarda çok sayıda proje ulaşırken, bu projeler içerisinde desteklenmeye uygun görülenlere destekleri verildi.
HİBE DESTEĞİ NASIL VERİLİYOR?
AB hibe desteklerinden nasıl faydalanmak için ne yapılması gerektiği ve desteklerin hangi şartlarda verildiği konusunda Merhaba'ya bilgi veren Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin, “AB hibe desteği için önce Avrupa Birliği Bakanlığı veya Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Ulusal Ajans çağrıya çıkar. Çağrıya çıktıktan sonra proje konusu ile ilgili projeler hazırlanarak ilgili bakanlığa veya birime sunulur. Hibe desteği proje uygun şartlarda ve eksiksiz sunulmuş ise, bir takım aşamalardan sonra kabul edilir ve hibe desteği sağlanır” dedi.
Desteklerin amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı konusunun da denetim altında olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Çetin, bu denetim işini projeye fon sağlayan kurumun gerçekleştirdiğini dile getirdi.
KONYA HİBE DESTEĞİNDE 5. SIRADA
Konya'nın AB hibe desteklerinden en üst düzeyde yararlanmaya çalıştığına ve bu doğrultuda projeler üretilerek ilgili birimlere sunulduğuna işaret eden Vali Yardımcısı Sefa Çetin, “14 Ocak 2013 tarihine kadar Konya, AB hibe destekleri kapsamında 5. sırada yer almaktadır. Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından sözleşmeye bağlanan projelere temin edilen hibe miktarı (eşfinansman dahil) üzerinden 176 adet sözleşme yapılmıştır. Bu sözleşmelerin Türkiye geneline yüzdesi 5,6'dır. Hibe tutarı ise toplamda 17 milyon 469 bin 725,92 TL olarak gerçekleşmiştir. Bunun da Türkiye'de hibe desteği kullanımına oranı yüzde 4,52'dir” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.