Herrmann: Suriye'den Dönenler Büyük Tehlike

Herrmann: Suriye'den Dönenler Büyük Tehlike

Bu yılın ilk altı aylık dönemine ait Bavyera eyaleti iç istihbarat raporunu basın mensuplarına tanıtan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Suriye'ye savaşa giden radikallerin Almanya için büyük tehlike olduğunu ifade etti....

Bu yılın ilk altı aylık dönemine ait Bavyera eyaleti iç istihbarat raporunu basın mensuplarına tanıtan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Suriye'ye savaşa giden radikallerin Almanya için büyük tehlike olduğunu ifade etti.

Şiddet eğilimli kişilerin Suriye'ye gitmeye devam ettiklerini gözlemlediklerini anlatan muhafazakar bakan, Bavyera'dan 40, Almanya'nın tamamından ise 320 kişinin savaş bölgesine gittiğini ifade etti. Bavyera eyaletinden gidenlerin yarısının 25 yaşın altında olduğuna parmak basan bakan Herrmann, Suriye'ye gidenlerden yaklaşık 100'ünün geri döndüğünü dile getirdi.

Aşırı sağcı tehlike hakkında da konuşan Herrmann, 'Freie Netz Süd' adlı aşırı sağcı örgütü yasaklayarak onlara Bavyera'da ciddi bir darbe vurduklarını bildirdi. Herrmann, aşırı sağcı yapıları takip etmeye devam edecekleri mesajını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.