Herkesin bildiği giyim firması 450 çalışanı ile  iflas etti

Herkesin bildiği giyim firması 450 çalışanı ile iflas etti

Uzun yıllar giyim sektöründe faaliyet gösteren dünyaca ünlü marka son yıllarda yaşanan küresel ekonomik krize diremedi. söz konusu firmanın 450 çalışanı bulunuyordu. firma aldığı karar sonrası iflası ilan etti

Türkiye'de ve dünya genelindeki onlarca ülkede küresel ekonomik kriz etkisini artırarak devam ediyor. Bu zorlu süreçte iflas eden firmalara dev markalar da eklendi. Küresel ölçekteki krizden en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor.

hclvn052.jpg

Son haftalara kadar ise buna rağmen Türk firmalarında pek iflas yaşanmıyordu. İflaslardan en çok etkilenen firmalar Almanya merkezli. Almanya'nın dev firmaları son zamanlarda iflaslarını açıkladı. Türkiye'de ise iflaslar dövizin artışından sonra hız kazandı.

zajxo7vx7jfwhbs5zmdzn3htwu.jpg

Hizmet ve gıda sektöründeki iflasların ardından bir haber de tekstil sektöründen geldi. 1981 yılında ilk mağazasını açan ve 1990’lı yıllara adeta damga vuran giyim zinciri Score, iflasını ilan etti.galeri1.jpg

Score, onlarca yıldır Hollanda alışveriş caddelerinde mevcuttu. Girişimci Jan Peters, 1981'de Apeldoorn'daki ilk mağazayı açtı ve ardından genişlemeye devam etti. Zutphen mahkemesinin bildirdiğine göre, iflas sırasında Score and Chasin'in Hollanda'da 50'den fazla mağazası, bir çevrimiçi mağazası ve yurtdışındaki diğer mağazalarda satış noktaları vardı.

1674867632-top-fon-com-p-fon-dlya-prezentatsii-dzhinsovii-59.jpg

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum