Herkesi buluşturan düğün

Herkesi buluşturan düğün

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'in oğlu Serhat evlendi. Düğüne Konya’nın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında davetliler katıldı

Sabahın erken saatlerinden itibaren geleneksel Konya düğün pilavının verildiği 26 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Konya Ticaret Odası Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'ne gelen davetliler, 2 holde kurulan masalarda yemek yedi.
Yaklaşık 37 bin davetiyenin bastırıldığı düğün yemeği için 43 büyükbaş hayvan kesildiği, 2 ton pirinç kullanıldığı, 230 adet 10'ar kişilik masa kurulduğu öğrenildi.
Misafirleri kapıda karşılayan Büyükhelvacıgil, Türkiye'nin dört bir yanından misafirlerin geldiğini, kendileri için çok mutlu bir gün olduğunu belirtti.
Böyle büyük bir düğünün Konya'da ilk defa olduğunu düşündüğünü ifade eden Büyükhelvacıgil, ''Düğünler son derece önemli. Konya'nın bu geleneğini yaşatıyoruz. Zengin fakir ayrımı olmadan herkes aynı masada oturdu, herkes birbiriyle kucaklaştı. Mükemmel bir olay bu. Herhalde sadece Konya'da var bu şekilde bir gelenek. Her şey Konya geleneklerine göre yapıldı. Yiyenler de çok memnun oldu. Yiyenler şifa, afiyet ve sağlık bulur inşallah'' dedi.
Düğün yemeğine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Konya milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.