Herkes vazgeçti Pakize öğretmen gönüllü oldu

Herkes vazgeçti Pakize öğretmen gönüllü oldu

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yurt ve yuvalarındaki çocukları eğitmek için başlatılan ''Emekliyiz Gönüllüyüz'' projesine başvuran Konya'daki yaklaşık 300

57 yaşındaki Pakize öğretmen ve fedakar 33 arkadaşı ise projede yer almayı kabul etti. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, SHÇEK Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Emekliyiz Gönüllüyüz'' projesi yaklaşık bir yıl önce Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Sakarya, Samsun'da başlatıldı. 
SHÇEK'deki yurt ve yuvarlarda kalan çocukları eğitmek için başlatılan proje kapsamında her il için ayrı ayrı afişler hazırlandı. 
Afişleri okuyan yaklaşık 300 emekli öğretmen projenin Konya ayağında yer almak için ilgili yerlere başvuruda bulundu. Yetkililer, talebin üzerinde bir başvuru olunca bir komisyon kurarak mülakat sınavı yapmayı bile düşündü. 
İşlemlerin yapılmaya başlanıldığı zaman projenin içeriğini detaylı şekilde inceleyen öğretmenler çeşitli gerekçelerle müracaatlarını geri çekti. 
Bu sırada, SHÇEK'de kalan çocuklara eğitim hayatı boyunca hep yardım etmek isteyen Pakize Hatipoğlu (57) projeden tesadüfen haberdar oldu. 
Pakize öğretmen, ilgili yerlere başvurarak hiç düşünmeden projede yer aldı. 
Hatipoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş ile diğer yetkililerin de desteğiyle çevresindeki fedakar 33 arkadaşıyla yurt ve yuvalardaki çocuklar için çalışmaya başladı. 
Özveriyle çalışan arkadaşlarını yönlendiren Hatipoğlu, çocuklara daha fazla öğretmen bulabilmek için de arkadaşlarıyla birlikte çalışıyor. 
BUGÜNE KADAR HEP YURT VE YUVALARDAKİ ÇOCUKLARIN YANINDA YER ALMIŞ
İki çocuk annesi ve sınıf öğretmenliğinden 15 yıl önce emekli olan Pakize Hatipoğlu yaptığı açıklamada, öğretmenliği boyunca hep SHÇEK'ya bağlı yurt ve yuvalardaki çocuklara yardım etmeye çalıştığını söyledi. 
Özel okullarda idari personel olarak çalışırken yuvalarda kalan 3 çocuğun, görev yaptığı okullarda iyi ve ücretsiz bir eğitim almasını sağladığını belirten Hatipoğlu, ''Şimdi çocuklarım üniversite mezunu. Hep bu çocuklara yardım etmeye çalıştım. En son böyle bir projede yer almak istedim''dedi. 
Projeye karar verdikten sonra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile eşi, İl Müdürü İzzet Güneş ve diğer yetkililerinde desteğiyle gönüllü öğretmen bulabilmek için öğretmenevlerini gezdiğini ifade eden Hatipoğlu, şunları kaydetti: 
 ''Şimdi çevremdeki 33 öğretmenle çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Onlar bizim öğrencimiz değil, çocuklarımız. Hep bu düşünceyle onların yanındayız. Zaman zaman zorlansakda her öğrencinin mutlaka girilecek bir kapısı olduğunu çok iyi biliyoruz. O girilecek kapıyı da mutlaka açıyoruz. Çoçuklarımı göremediğimde çok üzülüyorum. Onlar hastalandığında onlarla birlikte ben de halsiz düşüyorum. Çünkü benim ve arkadaşlarımın aklı hep çocuklarımızda'' 
PAKİZE ÖĞRETMEN ÖNDER OLMUŞ
Konya İl Sosyal Hizmetler Müdürü İzzet Güneş ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen ''Emekliyiz Gönüllüyüz'' projesi kapsamında ilk başta 300 öğretmenin kararından vazgeçmesiyle zorlansalar da, Pakize öğretmen sayesinde projede oldukça başarılı olduklarını dile getirdi. 
Eğitime emekli öğretmenler sayesinde destek olunduğunu anlatan Güneş, projeyle koruma ve bakım altındaki çocuk ve gençlerin akademik başarılarını artırmak, zihinsel, duygusal ve sosyal uyum gelişimlerini desteklemek, toplumsal, kültürel değerleri öğrenmelerine yardımcı olmak ve yaşam becerilerinin artmasını sağlayarak geleceğe güvenle bakmalarını desteklemek için çalışıldığını söyledi. 
Yapılan gönüllü çalışmalarla, çocukların eğitim hayatlarında ciddi bir başarı sağlandığına dikkat çeken Güneş, projeyle çocukların boş zamanlarını aktif şekilde geçirdiklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum