Herkes rahat olsun

Herkes rahat olsun

Ziya Doğan: Transfer döneminde maddi anlamda kulübün yapısını bozmayacak ve kulübe borç yükü olmayacak tarzda transfer yapıyoruz. Ziya Doğan futbolda babasını bile tanımaz ve inandığı değerlerden vazgeçmez

Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan Tatlıcak Tevfik Lav Tesislerinde düzenlediği basın toplantısı ile yapılan transferler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Doğan yeni sezon için umutlu konuştu. Başarılı teknik adam "Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Konyaspor başarılı bir sezon geçirecek" dedi.

Transfer dönemine diğer takımlara oranla biraz geç başladıklarını ifade eden Ziya Doğan, "Yükselme grubu maçlarına kalmamız ve takımının durumunun ne olacağının belirsiz olduğu bir dönemi en iyi şekilde kapatıp hedefe ulaştık ve Süper Lig'e yükseldik. Bu nedenle bizden önce lige çıkan takımlarda dahil olmak üzere transferde geç kaldığımız ortada. Ama bir taraftan ekonomik düşünüp, diğer taraftan da ligde kalıcı olacak bir takımın oluşması adına çalışmalar yapıyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum."

Türkiye'de yerli oyuncu sıkıntısı olduğunun altını çizen teknik Doğan, "Kimse elindeki kadrodaki oyuncuyu bırakmak istemiyor. Sözleşmesi sona eren oyuncuya sözleşme imzalatıp, takımdan ayrıldığında para kazanma yoluna gidiyor. Kulüpler gelirlerimiz ikiye katlandı diye sevindi. Piyasadaki az sayıdaki yerli oyuncuda bir anda kıymete bindi. Bu da transfer döneminde kulüpleri sıkıntıya soktu. Ama biz Konyaspor olarak bunun üstesinden geleceğiz. Bu sıkıntıları çözecek bilgi, birikim ve deneyimimiz var" diye konuştu.

Transfer döneminde alınan oyuncuların takıma kazandırılmasında en önemli avantajın, daha önce birlikte çalıştığı kulüplerde kendi oyun anlayışını bilmeleri olduğunu söyleyen teknik direktör Ziya Doğan, "Bu düşünceyle oyuncu transferi yaptık. Birbirimize karşı anlayışlı olup, koordineli çalışarak yaşanması muhtemel tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz" dedi.

KİMSE MERAK ETMESİN

Transfer döneminde maddi anlamda kulübün yapısını bozmayacak ve kulübe gelecek senelerde borç yükü olmayacak tarzda transfer yapıyoruz. Ama hiç kimse merak etmesin. Oluşacak olası sıkıntıları aşacak bilgi, birikim ve deneyimimiz var. Bu sene Konyaspor adına çok önemli. Kalıcı bir Konyaspor'u Süper Lig'de tuttuğumuz zaman, yeni sezon öncesi iskelet olacak. Seneye bu iskelet kadroya az sayıda transfer yaparak daha başarılı olacak bir takım kurarız. Biz teknik direktörlerin işi çok çalışmak ve eldeki imkanlar doğrultusunda en iyi kadroyu kurarak lig mücadelesine başlamak. Bunun için çalışıyoruz. Biz ekip olarak çok çalışarak Konyaspor'u ligde kalıcı yapacak bir kadronun oluşturulmasına gayret sarfediyoruz. Hayalci olmayalım. Öz hazırlık yapmadan tramsfer dönemine girdik. Rakiplerimiz bize göre daha avantajlı. Ama biz oyunumuzla, anlayışımızla ve inancımızla aradaki farkı kapatacağız. Buna inanıyorum.

DEĞERLERİMDEN TAVİZ VERMEM

Diyarbakırspor'dan aldığım oyuncular nedeniyle eleştiriliyorum. Ama bakıldığında Sivasspor'dan Bucaspor'a geçen Bülent Uygun eski takımından 4 oyuncuyu da beraberinde götürdü. Doğrusu da bu. Çünkü oyuncular teknik direktörün oyun yapısını biliyor ve bu da kendisini avantajlı kılıyor. Oyun yapımıza uygun oyuncular aradık ki uyum sorunu yaşamayalım. Herkes şunu bilsin. Ziya Doğan futbolda babasını bile tanımaz ve inandığı değerlerden kesinlikle vazgeçmez. Transferleri yaparken kulübün mali yapısını da göz önünde bulunduruyoruz. Takımın ve kulübün geleceğini de düşünerek hareket ediyoruz. Bunu gerçekleştirirken ilerleyen dönemlerde rahat hareket edecek bir takımın kurulmasını da istiyoruz. Anlayışımız hem kulübün mevcut borcunu arttırmadan daha da aşağılara çekmek, hem de Süper Lig'de kalıcı bir takım oluşturmak. Hiçbir teknik direktör olmazsa olmaz demez. Kadrosunda mutlaka olmasını istediği oyuncular olur. Ama alamadığı zamanda kafasındaki düşünceler eksik kalmaz. Diğer planlarını hayata geçirir.

İKİ KALİTELİ FORVET ALMAK İSTİYORUZ

İskelet kadroyu oluşturduktan sonra şartlarımıza uygun 2 santrafor transferi yaparak transferi kapatmak istiyoruz. Bu benim yönetimimizle aldığımız ortak karar. Birbirimize karşı anlayışlı olarak hareket ediyoruz. Bu da bizim adımıza önemli bir avantaj diye düşünüyorum. Dünya Kupası maçlarını izliyoruz ve bütün maçlarının kayıtlarını tekrar tekrar seyrediyoruz. Burada oynayan takımlarda yer alan birkaç oyuncuyla ilgileniyoruz. Ama malum göz önünde oldukları için yalnız biz değil bütün Avrupa takımları kendileriyle ilgileniyor. Önümüzdeki günlerde bu konu netlik kazanacak.

BU TAKIM BAŞARILI OLACAK

Mazeret olarak söylemiyorum. Kalıcı olmak ve Süper Lig'de ayakta kalabilmek adına mantıklı bir şekilde hareket etmeliyiz. Yüksek rakamlarla oyuncularla anlaşıp, daha sonra verilen sözlerin yerine getirilmemesi kulüplerin yapısını kötü hale getirir. Biz bunu yapmadık. Transferlerde yapımıza ve oyun anlayışımıza uyan oyuncuları kadromuza kattık. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Konyaspor başarılı olacak. Süper Lig'de yer alan diğer takımlarla transferlerimiz kıyaslanıyor. Böyle bir kıyaslamanın yapılmasını yanlış olarak görüyorum. Biz Konyaspor olarak bütçemizi fazla aşmadan ve fazla bir borç yükü oluşturmadan, kısacası ayağımızı yorganımıza göre uzatarak transferler yapıp, bunlardan da en yüksek verimi almanın gayretinde olacağız. Transferlerin başarılı olması, aldığınız oyuncunun ismine değil, onun ve oluşturacağınız kadronun sahadaki performansına bağlı. Türkiye'de bir yanlış anlayış var. Transfer döneminde aldığınız oyunculara bakılıp başarılı olup olamayacağınız değerlendirmesinde bulunuluyor. Ama bana göre transfer dönemi değil, transfer döneminden sonraki süreç daha önemli. Çünkü aldığınız isimler ne olursa olsun, takım olamadığınız zaman işe yaramıyor.

AVRUPALILAR UCUZ VE KALİTELİ

Türkiye'de yerli oyuncuların fiyatları bir anda ikiye katladı. Bank Asya'dan bir oyuncuyla ilgileniyoruz. Fiyatı 600 bin TL'den başlıyor. Avrupa'ya bakıldığında hem daha profesyonel, hem de daha kaliteli bir oyuncunun fiyatı 400-500 eurodan başlıyor. Bu fiyatlara İspanya'dan gelecek oyuncular var. Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karar yabancı oyuncular arasında rekabeti getirecektir. Daha önceki şartlarda Türkiye'ye gelen oyuncular transfer paralarını peşin alarak burayı bir tatil yeri gibi görüyor. Ama bizim düşüncemiz 1/3 peşin, 1/3 sonraki dönemde ödeme ve kalan 1/3 ise maç başına ödeme. Böyle olduğu zaman yabancı oyuncular kadroya girmek için rekabet içerisinde olacak. Giremediği zaman maddi anlamda kaybının olacağını bilecek ve ona göre performans sergileyecek. Bu da takımlara olumlu yansıyacak. Ama benim şahsi düşüncem yabancı oyuncu sayısının daha az olmasından yana.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.