Her Türk asker doğar!

Her Türk asker doğar!

Konya'da asker adayları davul ve zurna eşliğinde vatani görevlerini yapacakları kentlere uğurlandı. Uğurlama sırasında aileler hüznü ve gururu bir arada yaşadı

1995/2 tertip asker adayları, Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakınları tarafından askerlik yapacağı yerlere uğurlandı. Çocuklarını askere, davul ve zurna eşliğinde uğurlayan aileler duygulu anlar yaşadı. Asker adayları,  sevenleri tarafından vatani görevini yapmak üzere acemi birliklerine uğurlanıyor. Duygusal anların yaşandığı törenlerde, asker aileleri hüznü ve gururu beraber yaşıyor. Omuzlarda taşınan askerler “En büyük asker bizim asker” sloganları ve yapılan duaların ardından otobüslere bindirilerek uğurlandı.

GURURUMDAN AĞLIYORUM

Oğlunun bedelli askerlikten yararlanabilecek yaşta olduğunu ifade eden asker annesi Zeliha Acar da, "Bedelli askerliğin yapılması söz konusu bile olamaz. Askerlik vatan borcudur ve mutlaka yapılmalıdır. En çok ben ağlıyorum ama bu tamamen gururumdan. Sağlık nedenlerinden dolayı askerliğini yapamayan gençlere lafım yok ve sonsuz saygı duymak zorundayız. Ancak askerlikten kaçmak için bedelli yapanlara üzülüyorum. Anne ve babalarına bu gururu yaşamalarına izin vermiyorlar. Anne yüreği elbet dayanmaz ama askerlik kutsal bir görevdir ve atalarımızın bize emanetidir. Allah herkese bu kutsal görevi yapmayı nasip etsin. Uzun dönem 12 ay  yapıyor. Kısa dönemler 6 ay yapıyor. Geçmiş yıllara göre süreyi kıyaslamak söz konusu bile olamaz" dedi.

KONYA EN FAZLA ŞEHİT VEREN İL

Hüznü ve gururu bir arada yaşadığını ifade eden 1995/2 asker adayı Mustafa Acar, arkadaşlarının ağlamaması için kendisine çocuk emziği verdiğini belirterek, "Ben mutluyum ama gelenek olduğu için emzik veriyorlar. Sadece annem ve babamdan ayrı kalacağım için biraz üzgünüm. Vatani görevimi Allah'ın izniyle alnımın akıyla yapacağım. Bu gururu yaşatan Allah'ıma şükürler olsun. Bedelli askerliğe yaşım tutmuyor ama böyle bir imkanım olsa da geri çevirirdim. Konya Türkiye'nin en fazla şehit veren şehridir. Bunu bütün Konyalı gençler bilir ve askerliğini yapmak için can atar. Otogarda davul ve zurnalar eşliğinde uğurlanıyoruz. Bunun verdiği gurur ve mutluluk hiçbir şeyde yok. Allah her Türk gencine askerliğini yapmayı nasip etsin. Acemi birliğim Amasya'ya çıktı. Vatanın her toprağı bizimdir" diye konuştu.

DAVULCULARIN ASKER MESAİSİ

Asker uğurlamasını fırsata çeviren davul ve zurnacılar ise aldıkları bahşişler ile ekmek parasını çıkartıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Otogar'a gelen davulcular gece boyunca Otogar'da kalıyor. Bazıları ise Otogar'da sabahlıyor. Doğanlar ve Yeni Mahalle'den gelerek ekmek parasını çıkarttıklarını belirten Memduh Düveci, "Düğün sezonu açıldı. Askerler uğurlanıyor. Ramazan'a da az bir süre kaldı. Allah'a şükür paramızı kazanıyoruz. Kış döneminde işlerimiz aşırı durgun oluyor. Çalgıcılar artık sezonu açtı. Askerlere aslında manevi destek veriyoruz. Bir çoğundan para almıyoruz. Herkes ailesi ile gelemiyor. Arkadaşlarıyla gelen var. Asker adamdan para almak doğru olmaz. Ailesi ile gelenler gönlünden ne koparırsa bize veriyor. Burası da çalgıcının yeteneğine kalmış. Ne kadar içten ve canlı zurnayı öttürüp, davulu çalarsak bahşişi de o şekilde alıyoruz” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.