‘Her şey dolara bağlı, bu nasıl millilik?’

‘Her şey dolara bağlı, bu nasıl millilik?’

Abdüllatif Şener iktidarın ekonomideki başarısızlıklarının üzerinde durarak, “İktidar her zaman milli ve yerlilikten dem vuruyor. Bankalarda TL yerine dolar mevduatı vardır. Her şey dolara ve dövize bağlı iken bunun neresi yerli ve millidir sorarım" dedi

CHP Konya İl Başkanlığı tarafından Alp Chef Restoran’da verilen iftar yemeğine, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, il yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, gençlik kollarıyla ilçe başkanları katıldı. İftarda konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Yapılan hukuksuzluklarla ve haksızlıklarla kazandığımız İstanbul Belediye seçimini elimizden aldılar. Tekrar seçimi alacağız. Konya’da Kulu ve Karapınar’da seçimi alacaktık. Bütün imkanlarıyla buralara yoğunlaştılar. İstanbul seçimi için yapacağımız bellidir. İstanbul da oturan ve seçmen olan bütün akrabalarımızı, tanıdıklarımızı arayıp adayımız İmamoğlu’na destek istemektir. Bunun yanında İmamoğlu’na yardım desteği verilmesi genel merkezimiz tarafından isteniyor. Elimizden gelen maddi ve manevi desteği vereceğiz. İstanbul halkının desteğiyle de tekrar seçimi alacağız. Bu umut içindeyiz. İftarımıza katıldığınız için sizlere teşekkür ederek, Ramazan ayının ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

11-5-sener.jpg

 

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener konuşmasında ülkemizde ve partimizde birlikteliğe önem vermemiz gerekir diyerek,  “Ülkemizin birlik ve beraberliği önemlidir. Bir araya gelerek birlikte hareket etmeliyiz. Bir eylem ve böylem birlikteliği oluşturmalıyız. Şunu hepimiz bilmeliyiz ki, CHP ana muhalefet partisidir. 17 yıldır iktidarda olan AK Partinin miladı tamamlanmıştır. Bunun karşısında alternatif tek güç olarak CHP vardır. Bunun bilincinde hareket edersek hükümeti alabiliriz. Her şeyden önce her CHP’li kendine inanmalıdır. Anadolu’da güçlü olmalıyız. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi önemlidir. Bir oy potansiyelimiz var. Bu potansiyeli attırmalıyız. Bunun içinde çalışmalıyız. Konya’da yüzde 10’nun üzerindeki oyumuzu yüzde 30’lara ve 40’lara çıkarmayı hedeflemeliyiz. Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacaksak fedakarlık yaparak mücadele ederek, oylarımızı yükseltmeliyiz” diye konuştu.

BANKALARDA TL YERİNE, DOLAR VARDIR

Abdüllatif Şener iktidarın ekonomideki başarısızlıklarının üzerinde durarak, “İktidar her zaman milli ve yerlilikten dem vuruyor. Bankalarda TL yerine dolar mevduatı vardır. Her şey dolara ve dövize bağlı iken bunun neresi yerli ve millidir sorarım sizlere. Bütün gıda maddelerinin fiyatlarını belirleyen dolar olmuştur. Bunun da neresi yerlidir. Milli bir felaket olmadan bütün bunları görmemiz ve gereken tedbirleri almamız lazımdır. Türkiye’de iktidara alternatif bir güç varsa oda CHP’dir. Bunun farkına vararak çalışmalıyız. İstanbul da büyükşehir belediyesi seçimi almak CHP’ye büyük bir itibar sağlamıştır. İstanbul’da İmamoğlu’yla güçlü bir avantajımız vardır. Tekrar seçimi alacağız. Bunun umudu içindeyiz. Ramazan Ayının İslam Alemine ve ülkemizi hayırlar ve mutluluklar getirmesini diliyorum.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.