Her 100 Turistten 43’ü Küçük Otellerde Kalıyor

Her 100 Turistten 43’ü Küçük Otellerde Kalıyor

Türkiye’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’ya gelen her 100 turistin 43’ünün küçük otellerde konakladığı belirtildi.    Küçük Oteller Derneği Kapadokya Çalışma Grubu Ürgüp,...

Türkiye’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’ya gelen her 100 turistin 43’ünün küçük otellerde konakladığı belirtildi.

    Küçük Oteller Derneği Kapadokya Çalışma Grubu Ürgüp, Kaymakam Alper Balcı ve beraberindeki yetkililere bölge turizmin önemini ve küçük otellerin bölge ekonomisindeki yerini konu alan bir sunum yaptı.

    Yapılan sunum sonunda bölgedeki turizmin çeşitlendirilmesi, farklılaştırılması ve yapılandırılmış bir destinasyon olarak kimlik kazanması için görüş alışverişinde bulunuldu. Kapadokya’da her 100 turistin 43'ünün küçük otellerde konaklandığı gerçeğinden hareket eden çalışma grubu, küçük oteller ve yerel yönetimlerin işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

    Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ise "Türkiye çapında küçük otelleri bir araya getirmek adına kurulan bu derneğin Kapadokya’da da faaliyetlere başlamış olması bölgemiz turizmi açısından çok sevindirici bir haberdir. Kapadokya tarihi ve kültürel anlamda çok yönlü zenginliğe sahip bir bölge, Umuyorum tüm sektörlerin katkısı ve biz yöneticilerin ilgisiyle bölgemize hak ettiği değeri kazandıracağız." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.