Helmut Kohl’un Türkleri Gönderme Düşüncesine Sarrazin’nden Destek

Helmut Kohl’un Türkleri Gönderme Düşüncesine Sarrazin’nden Destek

Almanya’nın eski başbakanlarından Helmuth Kohl’un, İngiliz hükümeti tarafından 30 yılı dolduğu için gizliliği ortadan kalkan ve kamuoyuna açıklanan belgelere göre, “Gelecek 4 yıl içinde Türklerin sayısının yüzde 50 azaltılması gerekiyorç.

Almanya’nın eski başbakanlarından Helmuth Kohl’un, İngiliz hükümeti tarafından 30 yılı dolduğu için gizliliği ortadan kalkan ve kamuoyuna açıklanan belgelere göre, “Gelecek 4 yıl içinde Türklerin sayısının yüzde 50 azaltılması gerekiyorç. Ancak bunu kamuoyu önünde açıkça dile getirmem mümkün değil. Almanya’da bulunan Türklerin hepsini asimile etmek imkansız.” şeklindeki sözlerine SPD’li Thilo Sarrazin destek verdi.

Kohl’un bir şeyleri gördüğünü ve harekete geçmek istediğini kaydeden Sarrazin, Müslümanların ve göçmenlerin Almanya’da uyum sorunları olduğunu ve siyasilerin bunu görmezden geldiğini iddia etti.

SPD’nin İdari Sorumlusu Thomas Oppermann, eski Başbakan Kohl’un düşüncesini 'ürkütücü' olarak nitelendirdi. Bu düşüncesinin göçmenleri yük olarak gören zihniyetin ürünü olduğunu söyleyen Oppermann, “Göçmenler ülkedeki kalifiye elaman eksikliği nedeniyle bir şanstır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.