‘helalde Japonya Bir Numara Olma Gayretinde, Türkiye’nin Konumu Güçlenmeli’

‘helalde Japonya Bir Numara Olma Gayretinde, Türkiye’nin Konumu Güçlenmeli’

İstanbul Helal Expo Fuarı’na konuk olan Malezya Devlet Bakanı Haji Abdul Malik Kassım, helal ürünlere dünyaca ünlü markaların önem verdiğini vurguladı.Japonya’nın, helalde bir numara olmaya gayretine girdiğini dile getiren Kassım, “Malezya...

İstanbul Helal Expo Fuarı’na konuk olan Malezya Devlet Bakanı Haji Abdul Malik Kassım, helal ürünlere dünyaca ünlü markaların önem verdiğini vurguladı.

Japonya’nın, helalde bir numara olmaya gayretine girdiğini dile getiren Kassım, “Malezya 5 sene evvel Güneydoğu Asya’ya girerek iyi bir start verdi. Şu an sektörde 2,9 milyar dolar ihracatımız var. Ürünlerimizi Çin ve ABD’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkeye satıyoruz. Türkiye’nin Malezya ile bağı güçleniyor. Bu bağ iki ülkenin de ihracatını artıracak. Türkiye bizim ve tüm İslam dünyasının Avrupa’ya açılan kapısı olacak. Türkiye helal gıda konusunda güçlendirilmeli. Bizim süper güç olma imkânımız yok. Ama Türkiye Avrupa’ya açılan kapı olması yanıyla süper güç olabilecek bir ülke.” dedi.

6 bin tür helal ürünün tanıtıldığı İstanbul Helal Expo - 5. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı mehter marşı ve dualarla açıldı. 100 firmanın 200 marka ile katıldığı fuar, 7 Eylül 2014 tarihine kadar devam edecek.

CNR EXPO’da yapılan etkinliğin açılışına Malezya Devlet Bakanı Haji Abdul Malik Kassım’ın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, GİMDES Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer de yer aldı.

“MÜSLÜMANLARIN TALEPLERİNİ MÜSLÜMANLAR KARŞILAMALI”

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer 2,5 trilyon dolar büyüklüğü bulunan dünya helal gıda sektöründen en büyük payı Türkiye’nin alması gerektiğini kaydetti.

Yahudiler’in Koşer damgalı ürünlerle helal sektöründen 250 milyar dolar pay aldığına temas eden Büyüközer, “Dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar küçük bölümü Helal ve Tayyip ürünler şartlarda üretilen Koşer damgalı ürünler tüketiyor. Bu durum cidden üzücü bir an evvel Müslümanlar tarafından Müslümanlara uygun üretim yapılmalı.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.