Hedef; yüzde 65 evet

Hedef; yüzde 65 evet

Prof. Dr. Sami Güçlü, referandumda hedeflerinin yüzde 65 evet oyu olduğunu söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hediye Acar Köroğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürümüz Çetin Oranlı ile görüştü. Güçlü, referandum sürecinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Referandumda yüzde 65 ve üzerinde ‘evet’ oyu almayı arzu ettiklerini belirten Sami Güçlü, “Eğer referandumda yüzde 65 ve üzerinde bir evet oyu çıkarsa CHP şu anki politikalarını gözden geçirmek zorunda kalacaktır. Böyle bir durumda CHP halkın desteğiyle iktidar olmak için yeni arayışlara girişecektir” dedi. Aynı şekilde yüksek düzeyde ‘evet’ oyunun MHP’yi de etkileyeceğini ifade eden Güçlü, “MHP olması gerekenin çok dışında bir tutum takındı. Kurumsal olarak referandumun sonuçlarına göre onlar da kendilerini muhasebe edecek. MHP’nin şu anki tavrı eşyanın tabiatına aykırı” diye konuştu. Referandum sonucunun, ‘hayır’ çıkması durumunda ise aynı muhasebenin AK Parti için de yapılacağını dile getiren Sami Güçlü, “Çok önemli izler bırakacak bir referandum sürecinin içerisindeyiz” değerlendirmesini yaptı. Sarayönü, Altınekin ve Cihanbeyli ilçelerinde referandum amaçlı ziyaretlerde bulunduklarını bildiren Güçlü, “Ziyaretlerimizde CHP’li iki belediye meclis üyesi ‘evet’ oyu kullanacağını açıkladı. Oradaki arkadaşlar, yüksek oranda evet oyu çıkacağını söyledi. Aynı şekilde Tavşançalı ve Kulu’da ‘evet’ oranı son derece yüksek. İsveç’te belediye meclis üyeliği yapmış bir vatandaşımızla da konuştuk. Kendisine Türkiye’yi nasıl bulduğunu sorduğumda, ‘Türkiye gerçek bir Avrupa ülkesi olmuş’ demişti. Gerçekten de dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye çok iyi bir yere geldi. Bu nedenle Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Türkiye’nin 20-25 yıla kadar Avrupa’nın en büyük ekonomik güçlerinden birisi olacağını söylemişti” diye konuştu.
Konya merkezde referanduma ilişkin ortaya çıkan manzaranın memnun edici olduğunu belirten Prof. Dr. Sami Güçlü, taşrada da çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.