Hedef 14 milletvekili çıkarmak

Hedef 14 milletvekili çıkarmak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle 25. Dönem Konya Milletvekili adaylarını tanıtıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, düzenlenen törenle 25. Dönem Konya Milletvekili adaylarını tanıtttı. Davutoğlu, Konya'da hedeflerinin oyların yüzde 75'ini alarak 14 milletvekili çıkarmak olduğunu açıkladı.

Ak Parti Konya Milletvekili aday tanıtım toplantısı için memleketi Konya'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ndeki binlerce partiliye seslendi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle 25. Dönem Konya Milletvekili adaylarını tanıttı. AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Aday Tanıtım Şöleni'ne Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, geçmiş dönemlerde AK Parti Konya milletvekilliği yapmış isimler, AK Parti Konya milletvekilleri, 25. Dönem Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

KONYA TEMSİL ETMEK AĞIR BİR SORUMLULUK

Törende konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da 14 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Konya'da kendisine gösterilen desteğe teşekkür eden Davutoğlu, "Konya bir maneviyat şehri ve Konya'dan destur almaya geldim. Bugün Tarih yazmış bir neslin çocukları tekrar ayakta. Kapu Camii'nde Bedesten Hz. Mevlana'ya kadar yol boyu bizi bağrına basan bizleri selamlayan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Konya'yı temsil etmek ağır bir sorumluluktur. 21.,22., 23., 24. dönem vekillerine bu sorumluluğu çok iyi taşıdıkları için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde Konya gibi aziz bir şehri temsil etmekten gurur duyacağız. Kim ne yaparsa ne yapsınız bu aziz vatanı savunmaya var mısınız? 7 Haziran'da ders vermeye var mısınız? Selçuk payitahtında merkez şehrinde coşkuyla aday tanıtımı yaparken, sayın cumhurbaşkanımız 105 ülkenin temsilcileriyle birlikte. Türkiye'yi kıskaca almak isteyen herkese mesajımız açıktır. 100 yıl önceki hesaplaşmalarla karşımıza çıkanlara izin vermeyeceğiz. Dünyanın terkettiği Suriyelileri kardeşlerimize, Filistin'e, mazlum milletlere biz sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çanakkale savaşının 100. yıldönümünde dünyaya insanlık dersi verdik" dedi.

SON MİTİNGİ KONYA'DA YAPACAĞIZ

Konya'nın geçmişte Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan hocaya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sahip çıktığını belirten Davutoğlu, şunları söyledi: "Konya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 74'le rekor kırdı. En az yüzde 75 oy bekliyoruz ve 14 milletvekilinin tamamını istiyoruz. 14'te 14 yapmaya var mısınız? 7 Haziran'da cümle aleme bir ders varmaya var mısınız? Sizin içinizden çıkmış bu kardeşinize sahip çıkmaya var mısınız? Son mitingimizi Konya'da yapacağız. Konya'nın gördüğü Türkiye'nin gördüğü en muhteşem mitingi görmeye var mısınız? Bütün Konya'ya selam olsun." Konya'yı bilim, enerji ve ulaşım şehri yapacaklarını belirten Davutoğlu, "Konya artık ulaşımda merkez şehir. Konya'yı hızlı trenle buluşturduk, Ankara'ya, İstanbul'a hızlı tren hatları olan bir şehir. Konyalılar yapılan hizmetlerden memnun musunuz? Hz. Mevlana'nın türbesine girişleri ücretsiz hale getirdik. Bu topraklardaki erenlere sahip çıkacağız. Konya ilim şehri olacak. Konya'da şu an 5 üniversite var. Türkiye'deki ilk Bilim Merkezi'ni Konya'ya açtık. Karaman'a hızlı tren yapılıyor. Kayseri, Sivas'a hızlı tren geliyor. Mavi Tünel ile Torosların suyu Konya ile buluştu. Daha da büyük hamleler yapacağız. Karapınar Enerji İhtisas bögesini kurduk" diye konuştu.

MİLLİ OLMAYAN HİÇBİR ŞEY KALMAYACAK

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye de yüklenen Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Konya kendisini geliştirdiği gibi Türkiye'ye de yeni bir çağ yaşatacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Konya'ya gelirse Yüksek Hızlı Tren'in garına götürün. 'Eskiden 5-6 saat olan yollar 1 saat 45 dakika indi. Bunu AK Parti iktidarı başardı' deyin. Bilim Merkezi'ni götürün. 'CHP döneminde sadece bilimin sadece adı verdi' deyin. Bağbaşı Barajı'nı gösterin Toroslara çıkarın. Mavi Tünel'i anlatın. 'Burada Konya Ovası'na suyu AK Parti iktidarı getirdi' deyin. 5 Üniversitenin kampüsünü tek tek gezdirin. 12 yıldır yapılanları görmemek için beden gözünün de gönül gözünün de kapalı olması lazım. Sayın Bahçeli gelirse sizin dönemizde bu ülkenin tanklarını İsrail modernize ediyordu. İsrail'den insansız hava uçakları alıyorlardı. Sizin döneminizde IMF salonlarında borç dileniyorlardı. 2023 yılında Türkiye semalarında milli uçağımız uçacak. Bölgesel sivil uçakları ülkemizde yapacağız. Yüzde 100 Türk yapımı milli uçaklar geliyor. Milli tankımız Altay'ı üretiyoruz. Milli savaş gemilerimizi üretiyoruz. Milli aşıyı da en kısa sürede üreteceğiz. Türkiye'de milli olmayan hiçbir kalmayacak."

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Törende konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da 25. Dönem Milletvekili adaylarının hepsini Meclis'e göndereceklerini söyledi. İnsanların ve milletlerin hep bir kader çizgisi üzerinde yürüdüğünü dile getiren Arat, "Biz bu coğrafyada ümmetin acısını bilmekten yükümlüyüz. Biz millet olarak bundan 100 yıl önce Çanakkale'de bir seçim yaptık. Bütün tarihi dönüşüme kutlu bir doğuma hazırlanıyoruz. Milletimizin kaderini etkileyecek çetin bir seçim ve bizim hepimizin sınandığı bir seçim olacak. Yeni yüzyılın başında sizin önderliğinizde yeni Türkiye'nin dirilişini ayakta karşılamaya hazırlanıyoruz. 7 Haziran seçimlerinde üzerimizi düşeni yaparak, 40 bin kilometrelik kare Konya'yı adım adım dolaşacağız. Sizi yapılan hizmetleri, yapılacak hizmetleri anlatmaya gideceğiz. Konya olarak hiçbir boşluk bırakmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Kıble Kayası kadar dik, sağlam vakur durma kararlığındayız. Milletin onurunu, İslam'ın izzet ve şerefini, insanımızın geleceğini kurtarma sizlerin omuzundadır. Bugüne kadar bu davaya hizmet vermiş birçok isim oldu. Milletvekillerimize, il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza ve kadın kollarımıza teşekkür ediyorum."

DAHA GÜÇLÜ BİR KONYA İÇİN SÖZÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'da büyük bir teveccüh gördüğünü belirterek, "Başbakanımıza daha çok çalışma için söz veriyoruz. Bugüne kadar şehrimize, davamıza, büyük hizmetleri olan milletvekillerimize tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir Konya daha güçlü bir Türkiye için çalışma sözü veriyorum" dedi. Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Ak Parti Konya Milletvekili adayları Mustafa Baloğlu, Hüsnüye Erdoğan, Ziya Altunyaldız, Muhammed Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Rüveyde Gülseren Işık, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal, Mustafa Kaya, Ömer Faruk Kanık ve Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk sahneye çıkarak partilileri selamladı. 21., 22., 23. ve 24. dönem milletvekileri sahneye davet edildi.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum