Hdp'lilerin Basın Açıklamasına Bir Grup Tepki Gösterince Ortalık Karıştı

Hdp'lilerin Basın Açıklamasına Bir Grup Tepki Gösterince Ortalık Karıştı

Balıkesir'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grubun şehir merkezinde Kobani'de yaşanan olayları protesto için yaptığı basın açıklamasına bir grup tepki gösterince ortalık karıştı. Polisin araya girmesiyle yaşanan arbede büyümeden...

Balıkesir'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grubun şehir merkezinde Kobani'de yaşanan olayları protesto için yaptığı basın açıklamasına bir grup tepki gösterince ortalık karıştı. Polisin araya girmesiyle yaşanan arbede büyümeden önlendi. HDP'liler polis nezaretinde bir binaya sığındı.

    Balıkesir'de bir grup HDP'linin, Suriye'nin Kobani kasabasında yaşanan çatışmaları protesto için yaptığı basın açıklamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Şehir merkezinde bulunan TÜİK meydanında toplanan grup, Kürtçe pankartlar açarak, sloganlar attı. Bu sırada yoldan geçen bazı vatandaşlar gruba tepki gösterdi. HDP'li grubun üzerine yürünmesi üzerine arbede yaşandı. Bu sırada araya giren polis, kavganın büyümesine engel oldu. Tepki gösteren kalabalığın artması üzerine polis ekipleri, basın açıklaması yapan HDP'li grubu yakında bulunan bir apartmana aldı.

    Tansiyonun yükseldiği bölgeye çok sayıda çevik kuvvet sevk edildi. Vatandaşların dağılması üzerine içeride bulunan HDP'liler apartmandan dışarı çıkarıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.