HDP'li Önlü gözaltına alındı

HDP'li Önlü gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ifade vermediği için hakkında zorla getirme kararı olduğu öğrenilen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermediği için hakkında zorla getirme kararı olan HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı. Şu ana kadar 12 HDP milletvekili tutuklandı. 5 milletvekili hakkında daha zorla getirilme kararı var.

Ankara'dan Elazığ'a gitmek için Esenboğa Havalimanına gelen Önlü, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Önlü'nün ifade vermeye gitmediği için hakkında çıkarılan "zorla getirilme" kararı kapsamında gözaltına alındığı, işlemlerinin ardından emniyete götürüldüğü öğrenildi.

5 milletvekili hakkında da gözaltı kararı var

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmamaları nedeniyle mahkeme 5 Eylül'de HDP'li sanık milletvekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında "zorla getirilmesi" yönünde karar verilmesinin ardından, gözaltına alınan Demirel ve Konca'nın, dosyada delil olarak bulunan tapelerin kendilerine ait olup olmadığının belirlenmesi için ses analizi yapılarak, savunmaları alındı ve tutuklandı.

Milletvekillerinin adreslerine yapılan tebligata rağmen ifade vermeye gelmedikleri gerekçesiyle söz konusu biri tutuklu 8 milletvekili hakkında yeniden zorla getirilme kararı çıkarılmıştı.

Grup Başkanvekili Demirel, bugün çıkarıldığı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklanmış, milletvekili Konca ise Batman Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından karara yapılan itiraz sonucunda yeniden gözaltına alınmıştı.

12 HDP'li milletvekili tutuklu

Daha önce 15 HDP'li vekil gözaltı kararı çıkarılmış, bunlardan, aralarında Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 10'u daha önce tutuklanmıştı. Demirel ve Konca'nın tutuklanmasıyla bu sayı 12'ye çıktı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çıkarıldıkları mahkemelerce denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakılmış, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ise yurt dışında oldukları için gözaltı kararı uygulanamamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.