Hdp Milletvekillerindan Kayıp Gençlerin Ailelerine Destek

Hdp Milletvekillerindan Kayıp Gençlerin Ailelerine Destek

Kumburgaz sahilinde kaybolan gençlerden Mikail Çelik’in babası Mahmut Çelik, ziyaretlerine gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sabahat Tuncel’e sarılarak “Hani nerede yavrularımı getirdin mi?” diye seslendi.HDP Eş Başkanı...

Kumburgaz sahilinde kaybolan gençlerden Mikail Çelik’in babası Mahmut Çelik, ziyaretlerine gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sabahat Tuncel’e sarılarak “Hani nerede yavrularımı getirdin mi?” diye seslendi.

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekillleri Sabahat Tuncel ve Nursel Aydoğan’ın kayıp gençlerin yakınlarını ziyareti sırasında duygulu anlar yaşandı. Kayıp gençlerden Mikail Çelik’in babası Mahmut Çelik, Tuncel’e, “Getirdin mi? Hani nerededir? Nerededir; yavrularımı getirdin mi?” diye seslemesi yürekleri dağladı. Kayıp gencin annesi Mine Çelik ise HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a sarılarak “Çocuğumu bulun, ne olur çocuğumu bulun.” diye feryat etti.

Kayıp gençlerin yakınlarına sarılarak teselli eden Milletvekili Tuncel, olayın geç bildirilmesini eleştirdi. Tuncel, “Durum böyle olunca aramayı güçleştiriyor ama şu an hem havada ve hem karadan aramalar yapılıyor. Umuyoruz sağ salim gelsin ama o gün meteorolojiden uyarı vardı; ister istemez uzak bir yere sürüklenme ihtimali var. Biz de takip ediyoruz. Allah’tan umut kesilmez.” dedi

Kayıp gençlerden Mikail Çelik’in babası Mahmut Çelik ise “Hiç kimseye ayırım yapmam. Hepsi benim evladım. Hepsi benim acım. Ama şu var, millet kayırmayacaksın. Devletin imkanları nerede?” diye konuştu.

Kayıp gençlerden Serdar Demir ve Doğan Demir’in amcası Mehmet Sait Demir ise işletme sahibine eleştirilerde bulundu. İşletmeyi yeterli önlem almamakla suçlayan Demir, “Diyelim ki bisiklet gitti alabora oldu. Bunun hemen ihbar edilmesi lazımdı. Polis karakolu bize şunu söylüyor: ‘Eğer bize anında haber verilmiş olsaydı helikopter kaldırır müdahale ederdik.’ Ama sabaha kadar hiçbir şey söylenmiyor. Hatta bazıları işletme yetkilisine, ‘fazla konuşma git bisikletimi çalmışlar de’ diye tembihte bulunmuşlar. Böyle bir vicdansızlık olur mu?” şeklinde konuştu.

Kayıp gençlerin yakınlarını ziyaret eden HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ da “Aile fertlerimizin ve halkımızın acısını ve endişesini paylaşıyoruz. Sizin Biz kardeşlerimizin bulunabilmesi ve onlara ulaşılması için yürütülecek çalışmaların çok hayatı ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Böyle acılı günlerimizde bir arada olmak, birbirimize tutunmak çaba göstermek her şeyden daha önemli. Bir çok olayda devletin değişik olanakları ve mekanizmaları hızla devreye girerken bu kayıp olayında aynı duyarlılığı ve hassasiyeti göremiyoruz. izin isyanınızın haklı ve insani bir isyan olduğunu biliyoruz. Bu devlet yaprak kıpırdasa. Kendisinin istemediği sevmediği o yaprağın dalını kesmek için bütün ordusunu kolluk güçlerini, bütün olanaklarını seferber eder. Halkımız aynı hassasiyeti kayıp beş genç olayında istemesi kadar doğal bir şey olmaz. ” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.