Hdp Başkanı Yüksekdağ: Abdullah Öcalan’ı Özgürleştirecek Yolu Açıyoruz

Hdp Başkanı Yüksekdağ: Abdullah Öcalan’ı Özgürleştirecek Yolu Açıyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özgürleşme yolunda ilerlediklerini ve mesafenin kısaldığını söyledi. Kendileri açısından artık zaferin dilinin konuştuğunu ifade eden Yüksekdağ, “Bütün bir toplumu...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özgürleşme yolunda ilerlediklerini ve mesafenin kısaldığını söyledi. Kendileri açısından artık zaferin dilinin konuştuğunu ifade eden Yüksekdağ, “Bütün bir toplumu özgürleştirirken bu toplumsal davanın lideri olan sayın Abdullah Öcalan’ı özgürleştirecek yolu da açıyoruz.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Avcılar 1. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Yüksekdağ, yürüttükükleri yolun özgürleşme ve kurtuluş yolu olduğunu kaydetti. Yüksekdağ, “Ve zalimler bütün dünyada olduğu kadar bizim memleketimizde de kurdukları tiranlarla, kurdukları o sırça saraylarda çok büyük belalar yaratarak, çok büyük engeller çıkararak karşımızda konumlanıyor.” diye konuştu.

Tüm engellere rağmen güç kazandıklarını savunan Yüksekdağ, “Bizim açımızdan artık sadece belaların, ölümlerin, katliamların, engellerin dili konuşmuyor. Bizim için artık bir dönemden bu yana direnişin, zaferin ve kazanmanın dili konuşuyor. Yeniden inşa etmenin bize ait olan hakları yeniden çok güçlü bir biçimde almanın dili konuşuyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte kazanma çizgisinde kararlı bir biçimde ilerlediklerini gösterdiklerini belirten Yüksekdağ, “Ama bu karanlık saldırgan zihniyette ve icratta ısrar ederlerse onların halkın direnişinden yana göreceği çok şey vardır. Biz 6-8 Ekim süreci içerisinde halklarımızın diri ve mücadeleci enerjisinin dimdik ayakta olduğunu gösterdik.” dedi.

Girdikleri kazanma yolundan hiçbir gücün kendilerini döndüremeyeceğini söyleyen Yüksekdağ, “Bugün burada şunu ifade etmek istiyorum, partimize dönük bütün saldırılarına rağmen yaklaşan günler, gelen günler söylediğimiz sözlerin hepsini sınayacağımız günlerdir.” şeklinde konuştu.

Yüksekdağ, “Bütün bir toplumu özgürleştirirken bu toplumsal davanın lideri olan sayın Abdullah Öcalan’ı özgürleştirecek yolu da açıyoruz. Bu örgütlenme ve özgürleşme yolu ve yürüyüşü bir taraftan bütün toplumu ve siyaseti özgürleştirirken diğer taraftan da barış yolunu açıyor ve barış mücadelesini özgürleştiriyor.” diye konuştu.

Yürüdükleri yolda mesafenin kısaldığını ifade eden Yüksekdağ, “Bir kere daha şunu ifade etmek istiyorum, artık mesafe daha kısa. Ama kısa mesafede yol alırken daha yoğun daha güçlü bir duruşu ortaya koymamız gerekiyor.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.