Hdk: Ak Parti İktidarı Da İşçilerin Kanı Üzerinde Yükseliyor

Hdk: Ak Parti İktidarı Da İşçilerin Kanı Üzerinde Yükseliyor

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, "Bütün ülkeyi AVM, rezidans ve gökdelen inşaatlarıyla beton yığınına çevirmekle övünen AK Parti iktidarı da işçilerin kanı üzerinde yükseliyor." dedi.Halkların Demokratik Kongresi,...

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, "Bütün ülkeyi AVM, rezidans ve gökdelen inşaatlarıyla beton yığınına çevirmekle övünen AK Parti iktidarı da işçilerin kanı üzerinde yükseliyor." dedi.

Halkların Demokratik Kongresi, Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kazaya ilişkin yaptığı tepki açıklamasında, işçinin canının, kanının sudan ucuz addedildiği sermaye düzeninde işçi sağlığı ve iş güvenliğine para ayırmak istenmediğini belirtilerek, “Torunlar GYO’nun sahibi, AKP’nin kongrelerinde boy gösteren Aziz Torun. Torunlar GYO, 19 Ağustos’ta, 2014 yılının ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre net karını yüzde 96,5 oranında artırarak 271 milyon TL kar ettiğini açıklamıştı. Bu demektir karını ilk 6 ayda yüzde 100 artırmıştır. Güvenli ve insanca çalışma koşulları yaratmak için ne kadar para harcadığı ise açığa çıkan sonuçlardan bellidir.” denildi.

“AKP HÜKÜMETİ DE BU CİNAYETLERİN BİRİNCİ DERECEDE SORUMLUSUDUR”

Bütün ülkeyi AVM, rezidans ve gökdelen inşaatlarıyla beton yığınına çevirmekle övünen AK Parti iktidarının da işçilerin kanı üzerinde yükseldiği ileri sürülen açıklamada, şöyle denildi: “İSİG verilerine göre sadece ağustos ayında 158 işçinin hayatını kaybettiği, yılın ilk 8 ayında bin 270 işçinin aramızdan ayrıldığı ölümlü ve yaralamalı kazaların en fazla yaşandığı sektörün inşaat sektörü ve madenler olduğu biliniyor. Bu iş yerlerinin gerektiği gibi denetlenmesini savsakladığı, işçi sağlığı ve iş güvenliği için gerekli düzenlemeleri yapmadığı, yeterince denetim yapmadığı için AKP hükümeti de bu cinayetlerin birinci derecede sorumlusudur. Büyük inşaatlardaki kirli para çarkını döndürenler AKP’li bakanlar olduğu için AKP hükümeti bu cinayetlerin sorumlusudur. Aşırı kar hırsı ile yürüyen taşeron sistemini var eden ekonomik politikaların yürütücüsü olduğu için AKP hükümeti bu cinayetlerin sorumlusudur.”

ORTAK BİRLEŞİK MÜCADELE ÇAĞRISI

Çalışma Bakanı’nın derhal istifa etmesi istenen açıklamada, ”Başta Torunlar GYO’nun sahibi ve yöneticileri olmak üzere bütün sorumlular hızla yargılanmalı, hükümet bir an önce işçi sağlığı ve iş güvenliği için gerekli yasal düzenlemeleri yapmalı, denetimleri yeterli düzeye getirmelidir. Bizler halkların Demokratik Kongresi olarak, hayatını kaybeden canlarımızı saygıyla anıyor, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Kar hırsıyla insan canını hiçe sayan bu taşeron düzenine karşı ve insan onuruna yakışır çalışma koşulları için herkesi ortak birleşik mücadeleye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.