Hazırlıklar derbiye

Hazırlıklar derbiye

Giresunspor yenilgisini unutmaya çalışan Konyasporda gözler Altay maçına çevrildi. Cumartesi günü oynanacak derbi maç için hazırlıklarını sürdüren Konyasporda hedef ilk yarıyı galibiyetle tamamlamak

Pazar günü Giresunspor’a deplasmanda yenilerek liderlikten olan Konyaspor’da, Cumartesi günü Altay ile oynanacak ilk yarının son maçı için hazırlıklar ara verilmeden pazartesi akşamı yapılan antrenmanla başladı.

Teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan antrenmana sakatlığı bulunan Abdulvahit Karacabey ve rahatsız olan Volkan Koçaloğlu ile tedavisi için Almanya'ya giden Umut Kekilli ile İzmir’de bulunan Koray katılmadı. Bir süredir takımdan ayrı olarak çalışan kaleci Haluk Tanrıseven ise, takımla birlikte çalışmalara başladı. Gruplar halinde yaklaşık 40 dakika süren koşu çalışmasının ardından yapılan açma-germe hareketleri ile tamamlandı.
Kartallar, dün de, maçın oynanacağı saatte teknik-taktik içeren tek çalışma yaptılar. Yarın taktik ağırlıklı bir çalışma daha yapacak olan yeşil-beyazlılar, Cuma günü ter atarak hazırlıkları tamamlayacaklar ve Tatlıcak tesislerinde kampa girecekler. Konyaspor’da, Umut, Koray ve sarı kart cezalısı Mehmet Ayaz dışında eksik yok. Sarı kart cezasını tamamlayan Yusuf, Cumartesi günü Altay’a karşı takımdaki yerini alacak.
Bank Asya 1. ligde 17. hafta maçlarının programı da netleşti.. İlk yarının son haftasında, Cumartesi günü Konyaspor-Altay ile Kartalspor-Giresunspor maçları oynanacak. Konyaspor maçı D-Smart’tan naklen yayınlanacak. Pazar günü ise saat 13.0’da şu maçlar oynanacak. Kayseri Erciyesspor-Bucaspor. Orduspor-Samsunspor. Dardanelspor-Gaziantep B.Ş.Bld.Spor. Mersin İdman Yurdu-Hacettepe Spor. Karşıyaka-Boluspor. Çaykur Rizespor-Kocaelispor. 17. hafta, Pazartesi günü saat 20.00’de yapılacak ve TV’den naklen yayınlanacak Karabükspor-Adanaspor maçıyla kapanacak ve ligde kısa tatil başlayacak.
İÇ SAHA TAKIMLARININ ZAFERİ
Bank asya 1. ligde 16. hafta ev sahibi takımların üstünlüğüyle geçilirken, Konyaspor’un 12 hafta süren liderliği Giresun yenilgisiyle sona erdi.. Yeni Lider: Karabükspor. Hafta sonunda yapılan maçların 8’ini ev sahibi takımlar kazanırken, 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. 16. hafta da deplasman takımları kazanamadı.. 
Ligin 4. haftasında, Bucaspor’u devirerek lider koltuğuna oturan ve 12 hafta lider kalan Konyaspor, Pazar günü Giresunspor karşısında şanssız bir yenilgi aldı ve koltuğu, Bolu deplasmanından 1 puanla dönen Karabükspor’a devretti.. Böylece, ligin 16. haftasında ilk 3 sırada 34 puan ve fol farkıyla Karabükspor, Altay ve Konyaspor yer aldı..,  29 puanlı Bucaspor ve Adanaspor ise bu takımları gölge gibi izlemekte. Ligin sonunda ise 14 puanlı Hacettepe, 132 puanlı Erciyesspor ve 11 puanlı Kocaelispor var. Ligde Karabükspor, Altay ve Konyaspor 2’şer mağlubiyetle en az yenilgi alan takımlar olurken, lig sonuncusu Kocaelispor ise sadece 2 galibiyet aldı..  
Bank Asya 1. Lig'in 16. haftasında toplam 32 gol atılırken, en gollü karşılaşma; 6-1 sonuçlanan Bucaspor-Rizespor maçı oldu. Tüm maçlarda gol sesinini çıktığı ligde diğer gfollmü karşılaymalar ise, 5 golün atıldığı Giresunuspor-KMonyaspor ve Hacettepe-Karşıyaka maçları oldu.. Bucaspor’dan Yunus, Rize maçında hat-trick yaparken, Hacettepe’den Mustafa Kaya ve Adanaspor’dan Emre Aktaş rakip fileleri iki’şer kez havalandırdı.
Bank Asya 1. ligde 16. hafta da hakemler: 42 kez sarı ve 4 kez de kırmızı karta başvurdu.. En hırçın maç; 8 sarı ve 2 kırmızı kartın çıktığı Giresunspor-Konyaspor maçı oldu.. Bu karşılaşmada Giresunuspor’dan Petriel ve Bülenrt bölükbaşı kırmızı kart görerek, Konyaspor’dan Mehmet Ayaz da 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düştü. Ligde kırmızı kart cezalısı diğer futbolcular ise, Kocaelispor’dan Onur ve Mersin’den Mustafa Tuna oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.